Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Ruim 500 Belgen kozen in 2021 voor administratieve geslachtsaanpassing

In 2021 hebben 521 Belgen hun geslachtsregistratie laten aanpassen in de burgerlijke stand. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

 1. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
  Play
  Hasselt

  Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

  Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.
 1. Transman James (21) getuigt voor Rode Neuzen Dag: “Er zullen altijd mensen zijn die tegen me zijn, maar het allerbelangrijkste is dat ik gelukkig ben”
  PREMIUM

  Transman James (21) getuigt voor Rode Neuzen Dag: “Er zullen altijd mensen zijn die tegen me zijn, maar het allerbe­lang­rijk­ste is dat ik gelukkig ben”

  James Fiers (21) werd geboren als Angel. Als kind al wist hij dat hij geboren was in het verkeerde lichaam. Maar pas toen James 18 was, startte hij de fysieke transitie van vrouw tot man. Hij spartelde zich door enkele heel moeilijke jaren, maar is nu een zelfzekere jongeman die, naar aanleiding van de Rode Neuzen Dag, zijn verhaal vertelde aan zijn medeleerlingen van het MSKA Roeselare. “Ik wil heel graag andere transgenders helpen, want het blijft een taboe”, zegt hij.