Ruim 50.000 bezoekers voor Leuvens Hapje Tapje

De 25e editie van het culinair eet- en drankfestival Hapje Tapje in Leuven heeft gisteren volgens de organisatoren ruim 50.000 bezoekers naar de universiteitsstad gelokt. Hoogtepunt was de showcooking op de Grote Markt met topchefs Jeroen Meus en Kwinten De Paepe. Op het middaguur liep ook het stadspark vol met een 1.000-tal aanwezigen voor de Pick-Nick in het Park, een initiatief van Jeroen Meus uit de periode dat hij stadskok was.

 1. Enquête: een op de drie huisartsen wil zich niet vaccineren

  Enquête: een op de drie huisartsen wil zich niet vaccineren

  Er komt een campagne om huisartsen aan te moedigen om zich te laten vaccineren tegen Covid-19, en het ook aan te bevelen aan de patiënten. Uit een enquête van de Artsenkrant blijkt dat 37 procent - meer dan één op de drie - nog te veel vragen heeft bij het vaccin en het zélf niet zou gebruiken. De bevraging waaraan 830 huisartsen deelnamen, dateert van begin oktober, nog vóór de farmabedrijven uitpakten met de hoge effectiviteit van de vaccins.
 2. Gedetineerden hulpgevangenis Leuven genieten van cultuur met M-idzomerfestival

  Gedetineer­den hulpgevan­ge­nis Leuven genieten van cultuur met M-idzomerfes­ti­val

  De gedetineerden van de Leuvense hulpgevangenis hebben deze namiddag op de binnenkoer van de gevangenis kunnen genieten van een flinke brok cultuur. De hulpgevangenis had immers de handen in elkaar geslagen met het Museum M om, in het kader van de vierde editie van het M-idzomerfestival, een eigen festivalprogramma op punt te zetten. Zowel professionele artiesten als een aantal gedetineerden zelf verzorgden optredens.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?