Ruim 50.000 bezoekers voor Leuvens Hapje Tapje

De 25e editie van het culinair eet- en drankfestival Hapje Tapje in Leuven heeft gisteren volgens de organisatoren ruim 50.000 bezoekers naar de universiteitsstad gelokt. Hoogtepunt was de showcooking op de Grote Markt met topchefs Jeroen Meus en Kwinten De Paepe. Op het middaguur liep ook het stadspark vol met een 1.000-tal aanwezigen voor de Pick-Nick in het Park, een initiatief van Jeroen Meus uit de periode dat hij stadskok was.

 1. Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootouders niet in voor opvang kleinkinderen”

  Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootou­ders niet in voor opvang kleinkinde­ren”

  Viroloog Steven Van Gucht vindt de verlenging van de herfstvakantie een goede maatregel om de piekende coronacijfers tegen te gaan. Tegelijkertijd waarschuwt hij om grootouders vooral niet in te schakelen voor de opvang van hun kleinkinderen. “Er circuleert nu heel veel virus, Vlaanderen loopt (qua besmettingen) maar tien dagen achter op Wallonië", zo verklaarde hij op Radio 1 en Qmusic.
 2. LIVE. Bouchez: “Maatregelen naleven of nieuwe lockdown” - Duitsland gaat in ‘lockdown light’ - Morgen extra Vlaamse ministerraad over bijkomende maatregelen
  Play

  LIVE. Bouchez: “Maatrege­len naleven of nieuwe lockdown” - Duitsland gaat in ‘lockdown light’ - Morgen extra Vlaamse minister­raad over bijkomende maatrege­len

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.