39 procent van de Belgen zegt bereid te zijn om kweekvlees te kopen als het tegen dezelfde prijs beschikbaar zou zijn als vlees van geslachte dieren, klinkt het.
Volledig scherm
39 procent van de Belgen zegt bereid te zijn om kweekvlees te kopen als het tegen dezelfde prijs beschikbaar zou zijn als vlees van geslachte dieren, klinkt het. © PA

Ruim 40 procent van Belgen voorstander van kweekvlees

Meer dan vier op de tien Belgen (42 procent) zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen gaat het zelfs om bijna de helft (47 procent). Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, uitgevoerd bij 1.001 Belgen in opdracht van GAIA. De dierenrechtenorganisatie lanceert een nieuwe campagne om slachtvrij vlees in de kijker te zetten.

16 reacties

 • Willy Masson

  3 jaar geleden
  Je kan veel dierenleed besparen door lokaal gehouden en lokaal geslacht vlees te eten. Er zijn al heel veel kwalitatieve hoeveslagerijen van landbouwers die met respect en fierheid hun dieren laten opgroeien en dan te plaatse stressvrij laten slachten . De reden dat er zo een mega industriële slachterijen zijn ? Dankzij ex agalev groen. Vera dua en consoorten die over volksgezondheid begonnen te filosoferen . Dat is het resultaat maar ja dat horen de groenen niet graag.
 • PIETER ROGIERS

  3 jaar geleden
  Voor Gaia moet dierenleed blijven bestaan als pure winstbron, de vetmesting van hun spaarvarken is het ware motief van Gaia, vraag hun jaarrekening maar eens op: meer dan 1.300.000 € donatiegelden worden simpelweg belegd en uitgezet! Niet slecht voor een VZW toch?????
 • PIETER ROGIERS

  3 jaar geleden
  Bekkes, men kweekt een tumor in een labo en dat zou mijn steak moeten vervangen??? Ik wordt nog liever vegetarier dan, in een volgend leven ...
 • Jan De Bisschop

  3 jaar geleden
  Weg met die rommel.
 • Claudia Rosseel

  3 jaar geleden
  Geef mij maar normaal vlees i.p.v. industrieel bereide rommel.
 1. Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE
  Play

  Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE

  In de Westhoek is het waterpeil stilaan aan het zakken. In Roesbrugge en Alveringem kon de IJzer gisteren het vele water niet meer slikken en dus liepen huizen en straten onder water. “In Roesbrugge is de situatie een stuk verbeterd, het water is daar al zo’n 30 centimeter gezakt”, zegt Kristof Louagie van brandweerzone Westhoek. “In een dorp verderop, Lo, is er een lichte stijging, daar hebben we een kleine dam opgeworpen.” Volg het gesprek met de brandweer bij HLN LIVE.
 2. Onze reporter meet schade op na overstroming in Westhoek: “Stroomafwaarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”
  Play

  Onze reporter meet schade op na overstro­ming in Westhoek: “Stroomaf­waarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Na hevige regenval trad de rivier de IJzer in de Westhoek buiten zijn oevers, onder andere in Roesbrugge en Stavele. Het peil van de rivier is daar vandaag drie centimeter gedaald, maar verderop stroomafwaarts stijgt het waterpeil weer: “In Lo-Reninge treedt de IJzer buiten zijn oevers”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. “De brandweer is volop aan het pompen. Op sommige plaatsen ze nog zandzakken bij.” Bekijk hierboven zijn verslag.
 3. Wat als we allemaal vegetarisch eten? Veel zal het niet uithalen voor onze planeet
  PREMIUM

  Wat als we allemaal vegeta­risch eten? Veel zal het niet uithalen voor onze planeet

  Eerst maar een minder populaire uitspraak: Belgen eten – net als de meeste andere Europeanen - nog altijd veel te veel vlees. Dit brengt niet alleen gezondheidsrisico’s met zich mee, maar is ook belastend voor het klimaat en onze planeet. Vleesproductie heeft een hogere CO2 uitstoot dan plantaardige eiwitproductie, én je hebt er meer water voor nodig. Maar wat kunnen we daaraan doen? Moet iedereen vegetarisch worden? Tessa Avermaete, bio-econoom aan de KU Leuven, geeft antwoord.