Slachtoffer Jarne Pire (links) en Peter V.H., de man die hem doodde en zijn moeder gijzelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Jarne Pire (links) en Peter V.H., de man die hem doodde en zijn moeder gijzelde. © RV

Ruim 20 jaar voor hij met machete aan bed stond, waren er al waarschuwingssignalen: Peter V.H. (44) eerder veroordeeld voor belaging en geweld

Zijn ex-partner C.B. (43) en haar gezin uit Merksplas wisten van niks. Maar Peter V.H. (44), de man die Jarne Pire (19) doodde met een machete, had een strafblad. Al meer dan twintig jaar geleden waren er die eerste waarschuwingssignalen: twee celstraffen voor opzettelijke slagen en verwondingen en belaging via de telefoon. De rechter sprak toen over “zeer ernstige feiten”.

8 reacties

 • Johan Aerts

  5 maanden geleden
  De onbekwaamheid van die figuren is van ongekende hoogte voor deze heren is smeerlapperij troef.
 • Gerda Haubourdyn

  5 maanden geleden
  Het zoveelste drama door de laksheid van justitie. Zet nog meer politiek benoemden op de stoelen dan krijg je nog meer van deze horror. Maar volgens Quicky treft justitie NOOIT schuld. Ook hij treft geen schuld hij gaat ze allemaal vrij laten, met alle gevolgen van dien.
 • Tonny Vantstad

  5 maanden geleden
  België, het land waar alles kan… En waar het gerecht laks en krom is… Hopeloos…
 • Chantal Claes

  5 maanden geleden
  De onderzoeksrechter die oordeelde dat hij op vrije voeten mocht blijven, heeft het dossier precies grondig bekeken?? Wat HLN kan terugvinden, moet voor Justitie toch ook zichtbaar zijn. Het Justitieel apparaat in België blijft eindeloos vierkant draaien!
 • dany tavernier

  5 maanden geleden
  Maar toch werd geoordeeld dat deze man niet gevaarlijk was. Justitie is in België een lachertje. En als Van Quickenborne nu zijn verantwoordelijkheid niet neemt en aftreedt, dan bewijst hij overduidelijk dat het hem enkel om het postje en de poen te doen is.
 1. Of we moeten vrezen voor lockdown door RSV-circulatie bij baby's? "Niet aan de orde, maar zieke baby's of kinderen blijven wel beter thuis”
  Play

  Of we moeten vrezen voor lockdown door RS­V-circulatie bij baby's? "Niet aan de orde, maar zieke baby's of kinderen blijven wel beter thuis”

  Viroloog Steven Van Gucht roept op om op te letten tijdens een bezoek of bijeenkomsten met baby's: “RSV circuleert typisch tijdens de wintermaanden en treft vooral de allerjongsten”. In combinatie met een stijgend aantal Covid-infecties, zorgt de sterke opmars van het Respiratory Syncytial Virus (RSV) bij zuigelingen voor toenemende druk op de zorgsector.
 2. Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltuinen en andere plaatsen met kinderen
  Update
  35

  Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltui­nen en andere plaatsen met kinderen

  De federale regering wil roken in attractieparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen vanaf 2025 verbieden. Dat staat in een antitabaksplan waarvan het kernkabinet het federale standpunt vrijdag heeft goedgekeurd. Als het van de regering-De Croo afhangt komt er ook een verkoopverbod in cafés en op festivals, en vanaf 2028 ook in grote voedingswinkels. De tabaksfabrikanten tonen begrip dat de overheid de tabaksconsumptie wil terugdringen, maar plaatsen grote vraagtekens bij het plan. “Maatregelen afkondigen zonder voorafgaand overleg met de betrokken sectoren getuigt van weinig beleidsernst en verantwoordelijkheidszin.”
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. RECONSTRUCTIE. Peter V. kreeg contactverbod na voorleiding voor verkrachting en poging moord. Maar toen stond hij aan hun bed met machete
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Peter V. kreeg contactver­bod na voorlei­ding voor verkrach­ting en poging moord. Maar toen stond hij aan hun bed met machete

  Een maand geleden trok de ex van Peter V. (44) uit Merksplas al heftig aan de alarmbel. Hij werd toen voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor verkrachting en poging moord. V. kreeg toen een contact- en straatverbod, maar dat hield hem niet tegen. Zaterdag stormde hij de woning van zijn ex C.B. (43) binnen met een machete. Het lijkt erop dat hij haar kinderen uit de weg wou ruimen, zoon Jarne (19) overleefde de aanval niet.
 3. Peter V. (44) was eerder al gewelddadig binnen het gezin van dodelijk slachtoffer Jarne (19) en had een straat- en contactverbod: alles wat we nu weten over gijzelingsdrama in Merksplas

  Peter V. (44) was eerder al geweldda­dig binnen het gezin van dodelijk slachtof­fer Jarne (19) en had een straat- en contactver­bod: alles wat we nu weten over gijzelings­dra­ma in Merksplas

  In de Rodenbachstraat in Merksplas, in de Noorderkempen, is zaterdagochtend de 19-jarige Jarne Pire om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk neergestoken werd door Peter V., de ex-vriend (44) van zijn moeder (43). De dader, die niet de vader van Jarne is, gijzelde daarna nog urenlang zijn ex. De man bleek ook vrij te zijn onder voorwaarden en had een straat- en contactverbod na eerdere feiten van intrafamiliaal geweld. Dat bevestigt het parket aan HLN en VTM Nieuws.