Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ruim 2.500 mensen lopen in Brussel mee in nationale betoging voor vrede en solidariteit

Enkele duizenden mensen hebben zondagmiddag in Brussel meegelopen in de nationale betoging “Europa voor Vrede en Solidariteit”. De betogers riepen op tot het einde van de oorlog in Oekraïne. De manifestatie was een initiatief van tal van organisaties, waaronder 11.11.11, enkele vakbonden en de Belgische Coalitie tegen Kernwapens.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. ANALYSE. Rusland bindt in, maar dat betekent dat het Westen het écht moeilijk krijgt
  PREMIUM

  ANALYSE. Rusland bindt in, maar dat betekent dat het Westen het écht moeilijk krijgt

  Het lijkt erop dat Rusland de bocht heeft gemaakt. Dat het dan toch een elegante uitweg zoekt uit het moeras. De oorlog diende uitsluitend om de Donbas te bevrijden, heet het nu. Het was nooit de bedoeling om steden zoals Kiev te veroveren. Dat is goed nieuws op vlak van mensenlevens. Maar het stelt het Westen ook voor een moeilijke keuze. Tussen een blijvende harde aanpak van Moskou, waar het zelf ook pijn door lijdt — of verslappen en afwachten tot Rusland elders gaat moorden.
 3. Belgische broers trappen Duitser schedelbreuk aan après-skibar in Oostenrijk: “Met skibotten in het gezicht geschopt”
  PREMIUM

  Belgische broers trappen Duitser schedel­breuk aan après-ski­bar in Oostenrijk: “Met skibotten in het gezicht geschopt”

  Twee broers van 23 en 21 jaar uit Berlare hebben na een après-skifeestje in Oostenrijk een tijdlang in de cel gezeten. Een ruzie om een taxi bij de bar ontaardde in een zware vechtpartij. Eén van de slachtoffers, een dertiger, lag een tijdje met een schedelbreuk in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar overleefde de feiten. In principe riskeren de broers 10 jaar cel, al is de kans dat ze die effectief krijgen eerder klein. Ook in eigen land kwamen de twee al meermaals in contact met het gerecht. Een reconstructie van hun gewelddadige skireis.
  Berlare, Dendermonde
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. HERLEES. Volgende week nieuwe gespreksronde tussen Moskou en Kiev in Turkije

  HERLEES. Volgende week nieuwe gespreks­ron­de tussen Moskou en Kiev in Turkije

  Rusland zet vooral in op langeafstandswapens die vanaf Russisch grondgebied worden afgeschoten om te voorkomen dat eigen vliegtuigen doelwit worden van Oekraïens luchtafweergeschut. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie. Ondertussen hebben de Russen zaterdag opnieuw een nucleair onderzoekscentrum in Charkov onder vuur genomen, maar de omvang van mogelijke schade is nog onduidelijk. Herlees hier alle ontwikkelingen van zondag 27 maart.