Controle van de arbeidsinspectie op telewerk in Brussel. Beeld van 7 januari.
Volledig scherm
Controle van de arbeidsinspectie op telewerk in Brussel. Beeld van 7 januari. © vincent duterne / photo news

Ruim 16 procent bedrijven niet in orde bij flitscontroles op telewerk

Ruim 16 procent van de bedrijven in de dienstensector die afgelopen maand flitscontroleurs over de vloer kregen, bleek zich niet volledig te houden aan de telewerkverplichting. Dat zei minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) dinsdag in de Kamercommissie Sociale Zaken.

5 reacties

 • katy vercauteren

  2 jaar geleden
  en worden deze werkgevers dan ook gesanctioneerd of wordt er weer gepamperd.
 • van roy jozef

  2 jaar geleden
  Dat is al een heel jaar zo.
 • Baldr VanHoek

  2 jaar geleden
  Denken ze nu echt dat het geven van privilleges aan een deel van het volk bijdraagt tot het gecreëerde probleem. Het is schrijnend vast te stellen dat er geen informatie wordt gegeven over COVID19, noch over het vaststellen van iets wat men als een syndroom beschouwd en dan eist dan mensen dan maar dienen te accepteren in "crisistijden" dat sommigen mogen werken en anderen niet. Het voortschrijdende inzicht zal tegen politiek en virologen en farma en EU keren. De motor wordt niet aangepakt.
 • Patrick Georges

  2 jaar geleden
  Boetes zullen ze wel niet krijgen dat is voorbehouden voor het werkvolk
 • Michael Steyaert

  2 jaar geleden
  De overheid zou ook flitscontroles moeten uitvoeren om te kijken of ambtenaren effectief werken als ze thuis zijn. Probeer maar eens een overheidsdienst te contacteren.
 1. Emotioneel afscheid van verongelukte Joyce (36) en Wim (37): “We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden”
  Play
  Koningshooikt

  Emotioneel afscheid van verongeluk­te Joyce (36) en Wim (37): “We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden”

  Familie, vrienden en collega’s hebben vandaag afscheid genomen van Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37). Het koppel kwam vorige week om het leven bij een tragisch verkeersongeluk in Koningshooikt (Lier). De dertigers laten twee dochtertjes van 6 en 9 jaar achter, die sinds het drama door de grootouders worden grootgebracht. “We zullen ze met z’n allen overladen met liefde en genegenheid en de waarden en normen proberen mee te geven waar jullie voor stonden”, lieten de ouders van Joyce voorlezen op de uitvaart. De emotionele plechtigheid werd door 1.600 rouwenden bijgewoond.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Sociale inspectie valt binnen bij koerierbedrijf GLS na klachten van koeriers: “Aanwijzingen dat er binnen de sector structureel wordt gefraudeerd”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Sociale inspectie valt binnen bij koerierbe­drijf GLS na klachten van koeriers: “Aanwijzin­gen dat er binnen de sector structu­reel wordt gefrau­deerd”

  Twaalf sociale inspecteurs en vijftien politieagenten zijn dinsdagochtend binnengevallen bij koerierbedrijf GLS in Puurs-Sint-Amands. De actie vond plaats na de klachten van verschillende pakjesbezorgers in onze krant. Naast heel wat inbreuken op zwartwerk en op de werkloosheidsreglementering waren er ook heel wat inbreuken op de COVID-maatregelen.