Nadat het Grondwettelijk Hof donderdag de Vlaamse regeling rond de virtueel terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter vernietigde, kwam de Vlaamse regering vrijdag met een nieuwe compensatieregeling op de proppen.
Volledig scherm
Nadat het Grondwettelijk Hof donderdag de Vlaamse regeling rond de virtueel terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter vernietigde, kwam de Vlaamse regering vrijdag met een nieuwe compensatieregeling op de proppen. © Livios

Ruim 100.000 eigenaars van zonnepanelen met digitale meter krijgen eenmalige compensatie

De Vlaamse regering heeft vrijdag een akkoord gesloten over een nieuw compensatiemechanisme voor zonnepanelen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) gezegd.

385 reacties

 • frank van den neste

  1 maand geleden
  Zeker is dat de compensatie ons vertrouwen niet zal terugbrengen. Het voltallige parlement heeft met medeweten van de onwettelijkheid toch gestemd om er mee door te gaan en dus hun ganse bevolking op te lichten om zogezegd hun doelstellingen te behalen. Elke bedrijfsleiding die dit doet zou hiervoor in de gevangenis belanden. Het is duidelijk dat deelregering Vlaanderen geen enkel nut heeft. Aan de Vlaamse overheid om nu werk te maken van herfederalisering. Een besparing van 30% op overheid.
 • walther truyens

  1 maand geleden
  De uitspraak van het hof had men al in de helft van verleden jaar , men heeft dat gewoon verzwegen en de mensen verder bedrogen door altijd te bevestigen dat er 15 jaar een terugdraaiende teller was . Wanneer gaat het parket die knul van Oostende oppakken en L Peeters en dat Demir van de NVA van dat compensatieverdrag was veel te snel in orde, dat was in stilte goedgekeurd als er teveel heibel was. Ondervragen !!
 • Steven-Acuña Acuna

  1 maand geleden
  Kan de huidige regering ook teruggedraaid worden? Wat deze niet verkozen regering zonnepaneeleigenaars verplicht komt neer op contractbreuk.
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Volledig naast de kwestie ;zie beloftes van Tommelein die wel zelfs op papier ( mail )hebben van zijn kabinet destijds
 • Tim Loos

  1 maand geleden
  De terugdraaiende meter brengt op 15 jaar veel meer op dan de eenmalige 300€ /Kw. Neem daar nog bij dat zij die al meer dan 3 jaar zonnepanelen hebben nog 9 jaar kunnen verder genieten van het huidige systeem, wat dan weer oneerlijk is tegenover zij die verplicht werden om een digitale meter onmiddellijk, te plaatsen. Wat met de prosumententaks? Blijft die bestaan aan 95€ / Kw / jaar? Indien zo moeten we nog extra betalen om gratis elektriciteit op het net te plaatsen ook!
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI