Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Ruim 10.000 strafzaken slepen al meer dan tien jaar aan

Meer dan 10.000 strafzaken over heel België slepen al meer dan tien jaar aan. Het gaat om 10.126 zaken die in 2009 of nog eerder geleden zijn begonnen en die nog altijd niet zijn afgesloten. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het College van Procureurs-Generaal, die gaan over het jaar 2018, bericht De Tijd zaterdag. De oude strafzaken gaan over allerlei soorten misdrijven.

19 reacties

 • Annie Broeckx

  9 maanden geleden
  Niet verwonderlijk dat de rechtspraak spaak loopt als je het soort democratie in België vergelijkt met andere landen.
 • Nadine Abe

  9 maanden geleden
  Advocaten hebben teveel macht , justitie zou op iedere zaak een datum van afhandeling moeten zetten , zoniet de advocaten een schadevergoeding doen betalen .
 • Roger Rymen

  9 maanden geleden
  Ha ja, niet te verschieten, onze wetgeving en justitiesysteem dateert van de jaren 1800 en advocaten scheppen daardoor de poen van hun klanten op terwijl niet Justitie maar de politici blind zijn want daar zit het vol met advocaten.
 • Gaston Miar

  9 maanden geleden
  Volgens de warmwateruitvinders van de OVLD gaat het nog eens tien jaar duren om ons land terug op de rails te krijgen. Dat belooft.
 • Vergeynst Hilda

  9 maanden geleden
  Een zaak in burgerzaken kan ook maar verder gaan als de advocaten er klaar voor zijn om te pleiten en een rechtdsdag aangevraagd hebben. Zolang de advocaten niet bewegen kan de rechtbank niets doen. Veel zaken zitten soms jaren op de bijzondere rol doordat de advocaten gewoon niet bewegen. In een burgerzaak zijn het nog altijd de advocaten die de zaak in handen hebben en die een rechtsdag moeten aanvragen aan de griffie om de zaak op de zittingsrol te brengen. !!
 1. Christine (55) nam deel aan studie rond tegenvallend vaccin Curevac: “Teleurgesteld, maar toch ook jackpot”
  2

  Christine (55) nam deel aan studie rond tegenval­lend vaccin Curevac: “Teleurge­steld, maar toch ook jackpot”

  Teleurgesteld. Zo voelt Christine Schneider (55) uit Mechelen zich nadat bekend raakte dat het vaccin van het CureVac volgens de eerste resultaten maar 47 procent bescherming biedt tegen het coronavirus. Ze was één van de tweeduizend landgenoten die deelnamen aan een grootschalige studie daarrond en zit nu naar eigen zeggen “een beetje met de gebakken peren”. Toch is er voor haar ook een gouden randje. Want tijdens het onderzoek voor en na haar eerste spuitje werd een ernstige aandoening ontdekt, die nu perfect behandeld kan worden.