De Zweeds-Iraanse professor Djalali zit al sinds 2016 opgesloten in Iran waar hij de doodstraf kreeg.
Volledig scherm
De Zweeds-Iraanse professor Djalali zit al sinds 2016 opgesloten in Iran waar hij de doodstraf kreeg. © EPA

Ruiloperatie met Iran stuit tegen de borst: “Belg moet derde van zijn straf uitzitten, extreme terrorist komt na vier jaar vrij”

De slachtoffers van vier Iraanse terroristen, die in ons land zware straffen kregen na een verijdelde bomaanslag, zijn ontzet. België lijkt een deal te maken met Iran om hen te ruilen met de ter dood veroordeelde VUB-prof Ahmadreza Djalali. “We laten vier van de grootste extremisten vrij na amper vier jaar straf?”

  1. Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtgesteld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoordelijk”

    Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtge­steld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoor­de­lijk”

    De echtgenote van de Iraans-Zweedse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmedreza Djalali, die in Iran de doodstraf kreeg voor vermeende spionage, vreest dat haar man binnenkort terechtgesteld zal worden. Ze herhaalt daarom haar oproep om hulp aan de lidstaten van de Europese Unie. “Als er iets met mijn man gebeurt dan zijn alle landen van de EU verantwoordelijk, want zij hebben de ogen gesloten voor de mensenrechten in Iran”, zegt Vida Mehrannia.