BELGA
Volledig scherm
© BELGA

RTBF schorst radiopresentator na kritiek op migratiebeleid in mail

Directeur Informatie Jean-Pierre Jacqmain van de RTBF haalt radiopresentator Eddy Caekelberghs tijdelijk uit de ether. Volgens Sudpresse heeft de journalist via zijn professioneel mailadres een bericht verstuurd waarin hij kritiek geeft op het migratiebeleid van de federale regering.

27 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  @Sharon Debeul: Het gaat er om dat die man zijn politieke overtuiging niet via en dus in naam van een openbare omroep mag verspreiden, daar moet hij neutraal blijven. Maar hij mag dat wel via privé-mails. Grappig hoe jullie linksen altijd naast de kwestie praten..
 • Johan Vervaeck

  5 jaar geleden
  Het wordt dringend tijd dat men bij verschillende instellingen eens gaat lesgeven over wat nu eigenlijk 'objectiviteit' betekent.
 • Alfons Verbist

  5 jaar geleden
  Het gaat hem niet omwille van leugens of waarheid vertellen. Openbare omroepen "zouden" altijd neutraliteit en objectiviteit moeten waarborgen. Helaas zou er niemand meer de openbare omroep VRT bemannen wegens het niet garanderen van die regels welke in feite eigen moeten zijn. Vrije meningsuiting akkoord, maar geen eenzijdige favorisatie. Juiste beslissing van RTBF.
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  het is niet omdat je overtuiging link of rechts is =dat je zeker in media uw mening via uw werk verkondigd /Prive mag je bijna alles zeggen !maar minder en minder !!
 • Sharon Debeul

  5 jaar geleden
  Hij gaf kritiek op het migratiebeleid van de federale regering. Dus RTBF wou dus niet dat die man kritiek gaf op deze federale regering. Ik wist niet dat kritiek geven op deze federale regering strafbaar was.