Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

RTBF krijgt sanctie voor niet respecteren van gendergelijkheid in radio-uitzending

De Franstalige Hoge Raad voor de Audiovisuele sector (CSA) heeft donderdag de openbare omroep RTBF gesanctioneerd. Volgens de Raad werd het gelijkheidsbeginsel tussen mannen en vrouwen tijdens een uitzending van het radioprogramma ‘C'est vous qui le dites’ niet gerespecteerd en zou het programma geweld tegen vrouwen hebben gebanaliseerd.

 1. INTERVIEW. VRT-CEO Frederik Delaplace: “Onze gezichten zijn bijna allemaal witte mannen van 45-plus. Dat moet veranderen”
  PREMIUM
  TV

  INTERVIEW. VRT-CEO Frederik Delaplace: “Onze gezichten zijn bijna allemaal witte mannen van 45-plus. Dat moet veranderen”

  Met Frederik Delaplace (51) heeft de VRT nog eens een CEO die echt lijkt te weten wat hij wil. Deze week stelde hij zijn plannen voor. Hij wil een nieuwe ‘F.C. De Kampioenen’ op tv, meer entertainment en muziek, en nog meer aanwezigheid op digitale platformen. “Als het van mij afhangt, gooien we ons zelfs op het gamen, en proberen we via die weg jongeren te lokken.”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Marie (10) knipt 32 centimeter van haar paardenstaart als cadeau voor mama Lien (37), die herstelt van borstkanker: “Veel beter dan een tekening, toch?”
  PREMIUM

  Marie (10) knipt 32 centimeter van haar paarden­staart als cadeau voor mama Lien (37), die herstelt van borstkan­ker: “Veel beter dan een tekening, toch?”

  Haar hele jonge leventje had Marie Vannieuwenborg (10) uit Kuurne gespaard voor haar lange paardenstaart, maar deze week ging de schaar er toch in. 32 centimeter werd er afgeknipt, zodat Think Pink er een pruik kan van laten maken voor ‘andere zieke mama’s’. Haar eigen mama, Lien Huysentruyt (37), is net hersteld van borstkanker. “Ik wilde haar graag een cadeautje geven, omdat ze zo erg ziek is geweest en ik haar graag zie”, zegt Marie.
  Kuurne
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.