De campagne voor de boosterprik ging een tijdje geleden van start en loopt volop.
Volledig scherm
De campagne voor de boosterprik ging een tijdje geleden van start en loopt volop. © Tine Schoemaker, Belga

Rousseau ziet verplichte vaccinatie via vaccinatiebewijs, Vandenbroucke verwacht dat booster nodig zal zijn voor groen licht op CST

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft in Terzake aangedrongen op een parlementair debat over verplichte vaccinatie. Die verplichting moet volgens hem afgedwongen worden via een vaccinatiebewijs. “Zolang er geen zekerheid is dat omikron de laatste variant van het virus is, moeten we blijven inzetten op vaccinatie”, zei hij. Eerder vandaag liet zijn partijgenoot en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke ook al uitschijnen dat een boosterprik binnenkort wellicht noodzakelijk zal zijn om groen licht te krijgen met je Covid Safe Ticket (CST). 

171 reacties

 • boudewijn schepers

  4 maanden geleden
  Dat hij eens te raden gaat bij virologen buiten Belgie daar zegt men dat men niet kan blijven boosters geven zelf het WHO zegt dit
 • Nathalie Demol

  4 maanden geleden
  feiten. Vaccinatie beschermd slechts tijdelijk en vertraagd het proces .Iedereen zal COVID krijgen cfr de griep en erge hoest. De ene al wat erger en vroeger dan de andere afh v je immuunsysteem Het virus verspreidt zich via de lucht. Vooral binnen goed ventileren helpt.Zet zich vast op de luchtwegen. Inzetten op propere luchtkwaliteit . Alle buiten activiteiten open stellen zelfs met publiek en ademafstand houden .jaarlijks stierven in België 10.000 mensen ad griep .vaccinatie niet verplicht?
 • Gilles Standaert

  4 maanden geleden
  CST is GEEN garantie op corona vrij zijn. De naam CST is dan ook volledig verkeerd, het bewijst enkel dat je je prikjes hebt gehad, besmet worden en doorgeven is nog altijd mogelijk. Je hebt heus geen medische kennis nodig om dat van elkaar te onderscheiden.
 • roland lombergen

  4 maanden geleden
  Niet volledig gevaccineerd dan niet meer welkom in de horeca en zeker niet meer op verlof.
 • arnaud knaepen

  4 maanden geleden
  knaepen arnaud draait alles om geld in Brussel in plaats aan de gezondheid van de mens te denken
 1. Viroloog Neyts: “Je kan niet om de zoveel maanden mensen een booster geven, maar kwetsbaren moeten wel een vierde prik krijgen”

  Viroloog Neyts: “Je kan niet om de zoveel maanden mensen een booster geven, maar kwetsbaren moeten wel een vierde prik krijgen”

  De boostercampagne tegen het coronavirus is in ons land op kruissnelheid. Bijna 41 procent van de Belgen kregen al een derde prik. In Israël kijkt de regering ondertussen naar een vierde prik voor 60-plussers, medisch personeel en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Ook bij ons ligt de vierde prik op tafel, zo zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bij VTM Nieuws. Zullen we ons om de zoveel maanden moeten laten boosteren? Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) heeft het in ieder geval zin om hoogbejaarden en mensen met een verzwakt immuunsysteem een vierde dosis te geven.