BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Rousseau wil verwaarloosde kinderen sneller weghalen bij ouders, “desnoods vanaf de geboorte”

“Als het eerste kind niet veilig opgevoed kan worden, waarom zou het dan beter gaan met het tweede kind? In extreme gevallen moet de baby vanaf de geboorte bij de ouders weggenomen kunnen worden.” Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil met zes voorstellen - zonder taboes - de kinderverwaarlozing in Vlaanderen aanpakken. “Het is op het randje, ja. Maar ik hoop dat de Vlaamse regering zich laat inspireren.” 

11 reacties

 • KATHLEEN VAN DAMME

  2 jaar geleden
  En wie gaat de jeugdrechter, beleidsmensen, en andere "vooraanstaanden" conroleren op psychische mishandelingen van hun kinderen. Ik vrees als gepensioneerde ambtenaar dat het enkel de gewone hardwerkende laaggeschoolde medemensen het zal bekopen, hoe goed het ook bedoeld is, en dat voor een socialist of moet ik zeggen salonsocialist
 • Jan Peau

  2 jaar geleden
  Fantastisch voorstel. De grootste idioten mogen zoveel kinderen maken als ze willen ongeacht het grote leed dat ze er mee veroorzaken. Je moet in onze maatschappij voor alles en nog wat je bekwaamheid bewijzen behalve om mama en papa te zijn, dat mag iedereen. Zomaar, terwijl het toch een enorme verantwoordelijkheid is die velen niet aan kunnen.
 • Ghislain Samyn

  2 jaar geleden
  Na 38 jaar actieve politiedienst heb ik dit sprookje al meer dan eens gehoord. Het is een waarheid als een koe. Wel mijnheer Rousseau als je dit erdoor krijgt ( zelfs via via) dan heb je 100 % zeker mijn stem want die heb je dan dubbel en dik verdiend.
 • mundone Francisca

  2 jaar geleden
  Ipv de kinderen weghalen bij hun ouders is het beter om de ouders terecht wijzen op hun tekortkomingen.Maar met deze dictoriale federale regering willen zij beslissen en de vrijheden van ons recht aan banden leggen.Een kind hoort bij zijn echte ouders.
 • Eddy Jans

  2 jaar geleden
  Dat er aan dit probleem iets moet gedaan worden is terecht maar het principe van "onschuldig tot het tegendeel bewezen is" omkeren opent de deur voor machtsmisbruik zonder efficiënte controle.