Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. © BELGA

Rousseau wil strenger testbeleid voor jeugdkam­pen, trouwfees­ten en festivals: "Anders zullen we allemaal rap terug binnen zitten”

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau pleit ervoor deelnemers aan jeugdkampen verplicht te laten testen op het coronavirus. Zo’n test is een aanbeveling, maar dat gaat volgens Rousseau niet ver genoeg. Ook voor bijvoorbeeld trouwfeesten en festivals ziet de Vooruit-voorzitter heil in tests om op een veilige manier meer mogelijk te maken, zo verklaarde hij zondag in De Zevende Dag op Eén.

62 reacties

 • frans Venloo

  4 weken geleden
  Zou zich misschien best eens bezighouden met de volgende verkiezingen want ze zullen in het moeras zakken zoals nooit tevoren ondanks hun andere naam
 • Jan Van Rompaey

  4 weken geleden
  Het is overal hetzelfde: er wordt bijna niet gecontroleerd buiten snelheidsovertredingen en alcoholtests, omdat die geld in het bakje brengen.
 • Gerry Cle

  4 weken geleden
  Die Dalle toch. Alsof wij niet weten dat er inderdaad overlegt wordt met virologen, vervolgens worden die adviezen van tafel geveegd en nemen de politici een beslissing om electoraal te kunnen scoren. Conner heeft gelijk. Versoepelingen moeten kunnen mits de juiste veiligheidsregels.
 • oswald billiet

  4 weken geleden
  Rousseau zet zichzelf op de lijn van de experts. Zo te zien niet erg solidair met jeugd en huwelijken. Maar de evenementenbeheersing, dat is nu echt specialistenwerk. Dus, Conner, wees wat bescheidener en laat u liefst niet op jeugdkampen of trouwfeesten zien.
 • Lucien Peeters

  4 weken geleden
  Hij heeft gelijk, het gaat veel te snel en met evenementen van 60.000 man zonder mondmasker en zonder testing, is dat duidelijk om problemen zoeken.