Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit.
Volledig scherm
Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit. © Photo News

Rousseau stelt veto: “Geen loonsverhoging? Dan ook geen dividenden”

Nu het loonoverleg tussen de sociale partners muurvast zit, komt het dossier terecht op de tafel van de Vivaldi-regering. Daar staan liberalen en socialisten lijnrecht tegenover elkaar. “Geen hogere loonmarge? Dan ook geen dividenden”, zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) reageert “verbijsterd”. “De voorstellen van Vooruit raken kant noch wal en zonder het te beseffen zal men de kleine spaarders, gepensioneerden en vele werknemers treffen”, klinkt het.

373 reacties

 • Lode vleminckx

  2 weken geleden
  En waar is zijn eigen riante wedde en zijn spaargeld.
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Indexering is geen loonsverhoging. Enkel een compensatie voor gestegen prijzen. Met onze gezondheidsindex zelfs een te kleine compensatie. En inflatie wordt bewust aangewakkerd. Dat is in het voordeel van de schuldenaars - staten en bedrijven met grote schulden. Loonopslag boven de index wordt verantwoord door groei, toegenomen omzet en winst. En daar hebben de werkenden hard voor gewerkt en investeerders soms voor geïnvesteerd. Beiden mogen daar dan ook wat vruchten van plukken.
 • Ludovic KESSELAERS

  3 weken geleden
  De dunk over zichzelf is hoger dan zijn kennis van economie en fiscaliteit. En wat denken de oude sossen over hem? Nog niet één reactie gezien !
 • koen leenknecht

  3 weken geleden
  Conner verdient zelf genoeg en is niet solidair met de armsten . Pure propaganda voor zijn achterban , maar deze marketingboy verkoopt gewoon lucht .
 • Argus Vercauteren

  3 weken geleden
  Werknemers mogen beloond worden voor hun harde werk, maar snoeien in de dividenden is geen goed idee. De kleine spaarder wordt ook belast. Men moet sparen voor later, maar hoe kan dat met al die taksen en beheerskosten (banken)? Geef de CEO een lagere bonus en verdeel het overige onder de werknemers (succesvol bedrijf). Zo worden ze ook beloond. Schaf de spilzuchtige deelregeringen af. 1 centrale regering heeft niets dan voordelen (minder belastingen, minister moet verantwoordelijkheid nemen).
 1. Aantal werklozen stijgt, maar tegelijk blijven duizenden vacatures openstaan. Werkexpert: “Dit is de top-5 van jobs waar geen diploma voor nodig is”
  PREMIUM

  Aantal werklozen stijgt, maar tegelijk blijven duizenden vacatures openstaan. Werkexpert: “Dit is de top-5 van jobs waar geen diploma voor nodig is”

  De werkloosheid in ons land stijgt, maar dat ligt niét aan de coronacrisis, wel aan een toename van het aantal langdurig werklozen. Onze werkexpert Stijn Baert duikt in een van de grootste paradoxen van onze arbeidsmarkt: bijna 200.000 werklozen, en tezelfdertijd duizenden vacatures die niet ingevuld geraken. “Werkzoekenden moeten over het muurtje van hun vroegere beroep en sector kijken.”
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 3. Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak”
  PREMIUM

  Dividend­aan­de­len kopen als alterna­tief voor je spaarboek­je? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belasting­voor­deel op zak”

  Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D’Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. “Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen.”
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm