Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit.
Volledig scherm
Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit. © Photo News

Rousseau stelt veto: “Geen loonsverhoging? Dan ook geen dividenden”

Nu het loonoverleg tussen de sociale partners muurvast zit, komt het dossier terecht op de tafel van de Vivaldi-regering. Daar staan liberalen en socialisten lijnrecht tegenover elkaar. “Geen hogere loonmarge? Dan ook geen dividenden”, zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) reageert “verbijsterd”. “De voorstellen van Vooruit raken kant noch wal en zonder het te beseffen zal men de kleine spaarders, gepensioneerden en vele werknemers treffen”, klinkt het.

373 reacties

 • Lode vleminckx

  2 jaar geleden
  En waar is zijn eigen riante wedde en zijn spaargeld.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Indexering is geen loonsverhoging. Enkel een compensatie voor gestegen prijzen. Met onze gezondheidsindex zelfs een te kleine compensatie. En inflatie wordt bewust aangewakkerd. Dat is in het voordeel van de schuldenaars - staten en bedrijven met grote schulden. Loonopslag boven de index wordt verantwoord door groei, toegenomen omzet en winst. En daar hebben de werkenden hard voor gewerkt en investeerders soms voor geïnvesteerd. Beiden mogen daar dan ook wat vruchten van plukken.
 • Ludovic KESSELAERS

  2 jaar geleden
  De dunk over zichzelf is hoger dan zijn kennis van economie en fiscaliteit. En wat denken de oude sossen over hem? Nog niet één reactie gezien !
 • koen leenknecht

  2 jaar geleden
  Conner verdient zelf genoeg en is niet solidair met de armsten . Pure propaganda voor zijn achterban , maar deze marketingboy verkoopt gewoon lucht .
 • Argus Vercauteren

  2 jaar geleden
  Werknemers mogen beloond worden voor hun harde werk, maar snoeien in de dividenden is geen goed idee. De kleine spaarder wordt ook belast. Men moet sparen voor later, maar hoe kan dat met al die taksen en beheerskosten (banken)? Geef de CEO een lagere bonus en verdeel het overige onder de werknemers (succesvol bedrijf). Zo worden ze ook beloond. Schaf de spilzuchtige deelregeringen af. 1 centrale regering heeft niets dan voordelen (minder belastingen, minister moet verantwoordelijkheid nemen).