Conner Rousseau, voorzitter van de socialistische partij sp.a, die later dit jaar VOORUIT wordt gedoopt.
Volledig scherm
Conner Rousseau, voorzitter van de socialistische partij sp.a, die later dit jaar VOORUIT wordt gedoopt. © Photo News

Rousseau overtuigd dat VOORUIT en Vooruit “in harmonie” kunnen samenleven

PolitiekSp.a wordt VOORUIT, maar de keuze voor die naam zet kwaad bloed bij het Gentse kunstencentrum Vooruit, dat juridische stappen niet uitsluit. Partijvoorzitter Conner Rousseau meent dat de naamsverandering geen probleem hoeft te zijn. “Ik denk dat mensen het onderscheid kunnen maken en dat we in harmonie kunnen samenleven”, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

  1. Conner Rousseau lanceert nieuwe partijnaam: VOORUIT

    Conner Rousseau lanceert nieuwe partijnaam: VOORUIT

    Zeg binnenkort niet meer ‘sp.a’, maar ‘VOORUIT’. Voorzitter Conner Rousseau heeft die nieuwe naam voor zijn partij zojuist bekend gemaakt op zijn Instagram. De nieuwe naam kadert binnen een heel vernieuwingsproject dat Rousseau sinds zijn aantreden op poten probeert te zetten. “Dit moet een beweging worden, waarmee we alle progressieve Vlamingen willen samenbrengen om op een nieuwe, positieve manier aan politiek te doen.”
  2. Kunstencentrum Vooruit woedend over naamsverandering sp.a, juridische stappen niet uitgesloten

    Kunstencen­trum Vooruit woedend over naamsveran­de­ring sp.a, juridische stappen niet uitgeslo­ten

    De directie van het Gentse kunstencentrum Vooruit is niet te spreken over de naamsverandering van sp.a. De Vlaamse socialisten willen binnenkort onder die naam naar de kiezer trekken. Maar domeinnamen, sociale media-kanalen en hashtags zijn vandaag in het bezit van de vereniging, die zich al 40 jaar profileert als onafhankelijk en progressief. “We wisten, net als vele andere mensen, dat de Vlaamse socialisten op zoek waren naar een nieuwe naam”, zegt coördinator Mieke Dumont. “Maar niet dat het dit zou zijn.” De organisatie sluit juridische stappen niet uit.