BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Rousseau over regeringsvorming: “Laat ze maar komen met een voorstel en dan zal ik zien of het sociaal genoeg is”

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau "ziet niet in welke constellatie zonder de PS inhoudelijk interessant is voor sp.a". Dat zegt hij vandaag in een interview met De Morgen.

103 reacties

 • Jens van den Broeck

  1 jaar geleden
  Sociaal? Hij bedoelt socialistisch zeker
 • Erwin De Mulder

  1 jaar geleden
  Pardon Bert Pare 12,5 % volgens de laatste peiling!Waarschijnlijk denkt hij dat zijn partij nu ook de grootste in Vlaanderen is want met de V-partijen houden PS en SPa geen rekening .
 • bert pare

  1 jaar geleden
  We mogen wel hopen dat hij beseft slechts 10% kiezers te vertegenwoordigen.
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Eigenlijk wel plezant om te zien hoe het onderdanige handpopje van Magnette loopt te blaten als een grote. Het zal eens kijken of het programma sociaal genoeg is. Och Here toch. Jammer voor hem dat we die felle kleppers van sp.a die hem voorgingen ook al gekend hebben én hun resultaten meegemaakt - niets nieuws onder zon dus.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Sociaal voor wie?Het linkse kiezers publiek?Waar zijn jullie met de belofte van 1500 euro pensioen voor mensen die altijd bijgedragen hebben ?
 1. Elio Di Rupo sluit deur voor deelname PS aan nieuwe 'Zweedse' regering

  Elio Di Rupo sluit deur voor deelname PS aan nieuwe 'Zweedse' regering

  De PS heeft niet de intentie om het werk van de voorzitters van MR, Open Vld en CD&V in het kader van de federale formatie te doorkruisen, "maar we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat ze een nieuwe Zweedse coalitie willen opzetten, die in mei 2019 nochtans afgestraft werd door de kiezer". Dat zegt PS-kopstuk Elio Di Rupo maandag in Le Soir. "Ik wil duidelijk zijn: voor de PS is het helemaal uitgesloten om zich bij zo'n rechtse regering aan te sluiten.”