Een van de buurtbewoners is nog in shock door het bloedbad dat werd aangericht in zijn tuin.
Volledig scherm
Een van de buurtbewoners is nog in shock door het bloedbad dat werd aangericht in zijn tuin. © Facebook/RTL

Rottweilers bijten bijna honderd dieren dood in dorpje op taalgrens

BinnenlandOp de Oudenaardsesteenweg in Hérinnes, deelgemeente van Pecq (Henegouwen), een dorpje dat grenst aan West-Vlaanderen, zijn bijna honderd dieren doodgebeten door twee ontsnapte Rottweilers. Onder meer twee schapen en 85 kippen, eenden en ganzen overleefden de aanval niet. 

25 reacties

 • Toon Vanaelten

  2 maanden geleden
  Wie zulke honden heeft zou door de verzekeringsmaatschappij moeten geweigerd worden. Zelf voor de kosten opdraaien!
 • nadine van de vondel

  2 maanden geleden
  Ik ken ook Rotweilers en echt lieve dieren. Lammetjes eigenlijk omdat ze goed opgevoed zijn en geen bloedhonden zijn zoals hier wordt gezegd. Het ligt aan de eigenaars inderdaad. En spijtig genoeg zullen ze moeten sterven doordat de eigenaar geen verstand heeft om honden op te voeden of zelf niet te vertrouwen is. Je kunt van een chihuaua ook een agressief ding maken.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  De baas is verantwoordelijk voor de opvoeding van de honden en er voor te zorgen dat ze niet weg kunnen . Hem laten opdraaien voor de schade en verbod op het houden van honden en veel geluk dat er geen mensen aangevallen zijn stel u voor dat het kinderen waren mag er niet aan denken en de honden laten inslapen zal de enige oplossing zijn want ze hebben bloed geproefd
 • paul van de velde

  2 maanden geleden
  Mogelijk worden ze afgemaakt ? Ze gaan eerst wachten tot er echt slachtoffers vallen dat deze bloedhonden mensen of kinderen gaan verscheuren want de eigenaar is niet te betrouwen. Begrijp ook niet waarom men deze honden hou of mag houden zelfs.
 • marjolein brouwer

  2 maanden geleden
  En maar steeds de wolf de schuld geven
 1. Initiatiefnemers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”
  93

  Initiatief­ne­mers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieont­plooi­ing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”

  Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!