iStock
Volledig scherm
© iStock

Rookmelders vanaf 2020 verplicht in elke woning

POLLNetwerk Brandweer heeft een bewustmakingscampagne gelanceerd om rookmelders in huis te hangen en ze te registreren. Vanaf januari zijn rookmelders wettelijk verplicht in elke woning in Vlaanderen.

10 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Het zullen de huurders zijn die dat aangerekend krijgen. Terwijl, rekening houdend met het rendement op kapitaal en nagenoeg nul intresten, de huren ondertussen verworden zijn tot woeker huren. En waar er nog geen hangen is dat gewoon omdat verhuurders nog altijd straffeloos hun verplichtingen kunnen ontlopen. Van isoleren tot regelmatig een audit van het verwarmingssysteem en rookkanalen tot CO² en rookmelders. Niet registreren van een huurcontract wordt ook nog niet opgevolgd en beboet.
 • Herman Cohen

  2 jaar geleden
  Paul Sempels met of zonder rookmelders wordt het geen tijd om verhuurders te belasten op hun werkelijk inkomen. Elke verdiende euro gelijk dus ook verhuurders min. 34% belasting. Verder de aftrek van onkosten door verhuurders beperken en uiteindelijk afvoeren, geen "trukken meer van de foor" dit geldt voor alle zelfstandingen, het merendeel woont in villa's rijdt met dure SUV's en heeft een winst van max 150 euro op jaarbasis een blinde ziet dat dit niet klopt.
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Mijn huisgenoten vonden rookmelders overbodig tot ze hun nut bewezen. Een grote bedrijfsbrand op 10 m van onze woning en politie en brandweer waren ons vergeten te, wekken. Hun uitleg, we hebben op de deur geklopt maar niemand kwam opendoen. De vraag of de rook giftig was, het antwoordt maar madameke daar komen ze 's nachts niet voor uit hun bed. Na één week volksgezondheid op bezoek na lang aandringen, op vraag of er asbest vrijgekomen wacht ik nog altijd op antwoord. Kafka op zijn Belgisch.
 • Gunter Verleyen

  2 jaar geleden
  Ervaren in een appartementsgebouw, op de gemeenschappelijke plaatsen werden rookmelders geplaatst, als de batterij plat was werden door de bewoners de batterijen verwijderd om van het gepiep af te zijn, die dingen eigen daar nutteloos. En wat met de mensen van een 2de verblijf, ik zou is willen weten hoe buren reageren als daar een rookmelder aan het piepen is geslagen omwille van de platte batterij
 • Patrick Verbelen

  2 jaar geleden
  Een nadeel van die rookmelders, dat ze een waarschuwing geven en gaan piepen als de batterij dient vervangen te worden. Rookmelders hangen meestal aan het plafond. Niet iedereen is bij machte om die batterij daarin zelf te vervangen. Dat ding staat dan soms dagen lang te piepen, ook 's nachts.