ANP
Volledig scherm
© ANP

Rokers krijgen eigen feestje om rustig hun sigaret op te steken: "Volwassenen moeten zelf kunnen beslissen wat ze doen of laten"

Forest EU (Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco), een belangenvereniging van rokers, houdt donderdag een opmerkelijk feestje waar rokers duchtig de sigaret kunnen opsteken. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Voor de gelegenheid lanceert Forest EU ook een rapport over de antitabakslobby en de grote financiële steun van Europa.

51 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Er zijn er op het forum die beweren dat ze via de accijnzen en taksen op sigaretten hun gezondheidskosten zullen afgedragen hebben. Dan zullen jullie toch nog wat meer moeten roken, jongens om dat bedrag bijeen te sparen.
 • George Verbeek

  3 jaar geleden
  Rokers beslissen niet zelf. Ze zijn begonnen onder invloed van gewiekste marketing. Verder schaden ze ook anderen hun comfort en gezondheid. Roken is geen onschuldige gewoonte die wat genot brengt, maar een vuile verslaving waar niets goed aan is.
 • Ronald Van Beneden

  3 jaar geleden
  Iedere dag bouwen ze opslagmagazijnen met diesel vretende vrachtwagens. Ze zorgen voor vervuilende uitstoot, overdreven lawaai,trillingen,overdreven snelheid op de gewestwegen en er is geen haan die ernaar kraait laat staan ze controleert. De gewone burger die langst gewestwegen woont is allang vergeten en dan gaan ze zagen over een beetje sigarettenrook. Gewoonlijk zijn het wel de rokers die op cafe gaan en de niet rokers die sporadisch op cafe gaan zijn de grootste zagers.
 • Hugo De Leeuw

  3 jaar geleden
  Dirk D'hont: Op sigaretten wordt per pakje 1€ gezondheidstaks betaald x 2.000.000 pakjes per dag is dit 730.000.000 € per jaar + 60% accijnzen , dus veronderstel ik dat de roker uw gezondheidskosten betaald.
 • Peter De Backer

  3 jaar geleden
  Met de taxatie die ik per pakje sigaretten betaald heb gedurende de jaren dat ik rook is elke medische behandeling ruimschoots vergoed!
 1. Projectontwikkelaar betaalde zelf voor RUP in Antwerpse stationsbuurt

  Projectont­wik­ke­laar betaalde zelf voor RUP in Antwerpse stations­buurt

  Hoewel volgens de Vlaamse overheid private partners niet mogen betalen voor de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), is dat in Antwerpen toch gebeurd in de vorm van een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en projectontwikkelaar Cordeel rond het ‘RUP Pelikaanstraat’ in de stationsbuurt. Dat schrijft Knack. Het kabinet van schepen voor stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) ontkent niet dat de kosten grotendeels ten laste waren van Cordeel, een belanghebbende partij, maar stelt dat "alles volgens de gangbare procedures en in volle openbaarheid verloopt".
 2. Nieuwe kerncentrales, dat kán een oplossing zijn. En ja, daar kan je klimaatdoelstellingen mee halen
  PREMIUM

  Nieuwe kerncentra­les, dat kán een oplossing zijn. En ja, daar kan je klimaat­doel­stel­lin­gen mee halen

  Terwijl bij ons gebikkeld wordt over gascentrales, wint in het buitenland de idee van het bouwen van nieuwe kerncentrales terrein. Volgens de krant Le Figaro zal de Franse president Macron nog voor eind dit jaar de constructie van 6 nieuwe EPR-reactoren aankondigen. In 2035 zouden die moeten draaien. Met wat voor technologie? En is het eventueel een oplossing voor ons probleem?