ANP
Volledig scherm
© ANP

Rokers krijgen eigen feestje om rustig hun sigaret op te steken: "Volwassenen moeten zelf kunnen beslissen wat ze doen of laten"

Forest EU (Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco), een belangenvereniging van rokers, houdt donderdag een opmerkelijk feestje waar rokers duchtig de sigaret kunnen opsteken. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Voor de gelegenheid lanceert Forest EU ook een rapport over de antitabakslobby en de grote financiële steun van Europa.

51 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Er zijn er op het forum die beweren dat ze via de accijnzen en taksen op sigaretten hun gezondheidskosten zullen afgedragen hebben. Dan zullen jullie toch nog wat meer moeten roken, jongens om dat bedrag bijeen te sparen.
 • George Verbeek

  3 jaar geleden
  Rokers beslissen niet zelf. Ze zijn begonnen onder invloed van gewiekste marketing. Verder schaden ze ook anderen hun comfort en gezondheid. Roken is geen onschuldige gewoonte die wat genot brengt, maar een vuile verslaving waar niets goed aan is.
 • Ronald Van Beneden

  3 jaar geleden
  Iedere dag bouwen ze opslagmagazijnen met diesel vretende vrachtwagens. Ze zorgen voor vervuilende uitstoot, overdreven lawaai,trillingen,overdreven snelheid op de gewestwegen en er is geen haan die ernaar kraait laat staan ze controleert. De gewone burger die langst gewestwegen woont is allang vergeten en dan gaan ze zagen over een beetje sigarettenrook. Gewoonlijk zijn het wel de rokers die op cafe gaan en de niet rokers die sporadisch op cafe gaan zijn de grootste zagers.
 • Hugo De Leeuw

  3 jaar geleden
  Dirk D'hont: Op sigaretten wordt per pakje 1€ gezondheidstaks betaald x 2.000.000 pakjes per dag is dit 730.000.000 € per jaar + 60% accijnzen , dus veronderstel ik dat de roker uw gezondheidskosten betaald.
 • Peter De Backer

  3 jaar geleden
  Met de taxatie die ik per pakje sigaretten betaald heb gedurende de jaren dat ik rook is elke medische behandeling ruimschoots vergoed!