Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © photo_news

Roemeense bende opgepakt voor vijftigtal inbraken in tuincentra

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Oost-Vlaanderen heeft samen met de Franse collega's een 30-koppige Roemeense bende opgerold die verdacht wordt van talrijke inbraken in tuincentra in België en Frankrijk. Op 25 september was er het sluitstuk van de operatie waarbij Belgische en Franse speurders in Roemenië 10 verdachten oppakten bij 28 huiszoekingen. Zij worden verantwoordelijk geacht voor minstens 50 inbraken in tuincentra.

7 reacties

 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Met dank aan het sloopbeleid en openhouden van de grenzen. De volgende bende staat al klaar om toe te slaan. Daarnaast de vele straatroven uitgevoerd door invasie-bendes.
 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  Mooi werk van de speurders. Zwaar straffen, beslag leggen op hun geld, auro’s etc, en ervoor zorgen dat ze voor jaren achter de tralies gaan, bij voorkeur in Roemenie.
 • van meerhaeghe patrick

  2 jaar geleden
  opnieuw controle aan de grenzen ,kan veel goed maken plus extra jobs :
 • censor

  2 jaar geleden
  Een Roemeense bende.....jarenlang kunnen die gasten met camionetten rondrijden zonder problemen, geen mens vraagt zich af wat doen die hier, bij de politie zijn ze zo gefixeerd op leden van het VB dat ze dat prioritair vinden, en de Roemenen, ja die kunnen ongestoord 'werken"buit verkassen naar hun land tot een van de meer snuggere politie argwaan krijgt en eens controleert....en toevallig dat er buit ligt.....na jarenlange laksheid....een peuter van 5 zou het abnormaal vinden....
 • Erik De Muynck

  2 jaar geleden
  Leve Europa.
 1. Discussie opnieuw op gang na corona-uitbraak in rusthuis Nijvel: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgpersoneel”
  23

  Discussie opnieuw op gang na corona-uit­braak in rusthuis Nijvel: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgperso­neel”

  Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat het zorgpersoneel extra moet worden aangemoedigd om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Dat heeft hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1 gezegd. Van Damme reageert daarmee op de corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel. "Het is een kwestie van communicatie en sensibilisering. Maar als dat niet lukt, zie ik dat toch een aantal landen overweegt om hun gezondheidspersoneel verplicht te vaccineren, een beetje zoals bij hepatitis B.” Koepelorganisatie Zorgnet-Icuro roept alvast op om inderdaad over te gaan op verplichten.