Deze tweedeverblijvers zijn blij dat ze weer naar hun tweede huis kunnen. Van links naar rechts: Erwin Corremans en Syl Jacobs, Kathelijne Van Deun en Frédéric Buelens met hun zoontje, Peggy Blanco Lopez en Kristof Van Goethem.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze tweedeverblijvers zijn blij dat ze weer naar hun tweede huis kunnen. Van links naar rechts: Erwin Corremans en Syl Jacobs, Kathelijne Van Deun en Frédéric Buelens met hun zoontje, Peggy Blanco Lopez en Kristof Van Goethem. © Dalemans/RV/Hoylaerts

Rode zones niet langer verboden, maar 'strikt afgeraden': tweedeverblijvers hebben koffers al gepakt

Vanaf vrijdag is het niet langer verboden, maar enkel nog 'strikt afgeraden' om naar rode zones in het buitenland te trekken. Bij veel fanatieke vakantiegangers en tweedeverblijvers met een eigen stulpje in Spanje staat de bagage al klaar. De test en quarantaine achteraf nemen ze er met de glimlach bij. “De tuin is wellicht een wildernis.”

  1. 4 miljoen sneltests voor Vlaanderen in november. Maar waar zullen ze juist worden ingezet?
    PREMIUM

    4 miljoen sneltests voor Vlaanderen in november. Maar waar zullen ze juist worden ingezet?

    Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Vlaanderen gaat dan toch investeren in sneltesten. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en de Vlaamse regering kopen 4 miljoen sneltesten. De eerste lading zou midden november al aankomen. De hamvraag is nu waar ze juist zullen worden ingezet. De grote lijnen van de strategie zijn al bepaald, maar experts twijfelen voorlopig nog of ze de sneltesten kunnen gebruiken bij bewoners en personeel van de woonzorgcentra, omdat de tests iets minder gevoelig zijn.