Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rode Kruis zoekt dringend plasmadonoren: patiënt moet elke dag meer dan 10 zakjes plasma krijgen

11 reacties

  • Gerrit De Meyer

    5 jaar geleden
    Ik heb veel bloed gegeven, ook plasma. Dat ging vlot. Tot het transfusiecentrum in mijn stad werd afgeschaft en vervangen werd door een occasionele afnamedienst ( 2 maal per maand). Hier moet je dan bloed geven in primitieve omstandigheden, met lange wachttijden en onvriendelijk personeel. Ik ben dan er mee gestopt. En ik niet alleen.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    men schaftte een aantal voordelen af voor diegenen die bereid waren dit te doen , vroeger kreeg men 1 dag om bloed te geven sommigen gaven toen ook plasma dat enkele uren in beslag nam en daar kon men mee leven maar men schaftte dit alles af want dat waren profiteurs langs de andere kant stel ik mij de vraag wie zijn die donoren eigenlijk doet elke bevolkingsgroep zijn duit in het zakje ?
  • issie cardoza

    5 jaar geleden
    geef zelf al meer dan 30 jaar bloed vroeger in B nu in NL, 0- , zelf gezien bij het ongeval van mijn man hoe broodnodig het is... Mij maakt het niet uit of crapuul het krijgt of meneer pastoor, daar denk ik niet aan.
  • Theo Van Hoof

    5 jaar geleden
    Vraag een keer aan Fanny Geyselinck waarom ze alle goed draaiende plasmacentra zoals Aarschot, Peer, Diest, Haacht, ... heeft gesloten. Waarom 50km naar Leuven of Edegem rijden als ik vroeger op 12km een plasmacentrum had. Tegen iemand met AB-, met vele bloedgiften en veel meer plasmagiften, zeggen dat ze 6 maanden niet mogen geven is ook niet het beste wat je kan doen.
  • Michael Dimers

    5 jaar geleden
    Ik geef alleen als ik weet wie het krijgt. Ik weiger resoluut te geven zodat er misschien crapuul mee geholpen is. Dat zou ik absoluut niet kunnen hebben.
  1. Beelden van vijf waaghalzen op step blijkt campagne van De Opvoedingslijn te zijn

    Beelden van vijf waaghalzen op step blijkt campagne van De Opvoedings­lijn te zijn

    “Jongeren puberen steeds vroeger (en daar hebben vooral hun ouders last van).” Het is de nieuwe slogan van de campagne van De Opvoedingslijn, een platform dat hulp biedt aan ouders met vragen over opvoeding. Eerder deze week circuleerde een video waarin te zien is hoe vijf waaghalzen op een elektrische step door het centrum van Brussel rijden. De stunt blijkt dus in scène gezet te zijn en deel uit te maken van een campagne die gericht is aan bezorgde ouders van pubers.
  2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  2. Kamer rusthuisbewoner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaatste optie”
    PREMIUM
    25

    Kamer rusthuisbe­wo­ner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaat­ste optie”

    Een bewoonster van rusthuis Eureka in Evere bij Brussel werd vier jaar opgesloten in haar kamer. Volgens het personeel is ze agressief naar werknemers en naar medebewoners: “Haar familie heeft een plaats gezocht in de psychiatrie maar die hebben ze niet gevonden.” Het rusthuis staat sinds begin deze maand onder verhoogd toezicht wegens personeelstekort.