Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Rode Kruis-Vlaanderen zoekt nieuwe bloeddonoren

Om ook in de toekomst de bloedvoorraad te kunnen garanderen, gaat Rode Kruis-Vlaanderen op deze Wereldbloeddonordag op zoek naar nieuwe donoren. Jaarlijks zijn zowat 50.000 nieuwe donoren nodig, maar voor 2021 staat de teller nog maar op amper 17.500, zegt het Rode Kruis weten. De organisatie start met een campagne om nieuwe donoren aan te trekken.

7 reacties

 • Walter Wouters

  3 weken geleden
  Nu dat iedereen zijn verplichte inentingen heeft tegen covid-19, zullen er niet veel goede bloeddonoren overblijven, schuld van deze regering.....
 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  Het verschil tussen vrijwilligers en vrijwilligers ik geef al bijna 200 x vrijwillig , dus gratis bloed in mijn opgeofferde vrije tijd uit erkentelijkheid wat het heeft betekent voor mijn zoon. De meeste vrijwilligers is andere sectoren hebben er een behoorlijke financiële belastingvrije kluif aan over oa. Brandweer, de verpleegkundigen uit de zorgsector , de "trainers" bij amateurvoetbal. Wordt het niet stilaan tijd dat het woord "vrijwilliger" een andere naam krijgt?
 • eli bosch

  1 maand geleden
  Hopelijk wordt ons bloed dan niet magnetisch als we bloed krijgen van gevaccineerde donor. Is dat al allemaal getest en bewezen? Stel ik krijg bloed van AZ gevaccineerde en ben zelf met Pfizer gevaccineerd? Of collateral damage ook hier aan de orde?
 • Martin Van Lersberghe

  1 maand geleden
  Eerst smijten ze een hoop donoren buiten omdat ze meer bloed willen hebben per afname en nu zoekt men donoren, daar stel ik mij vragen bij?
 • HUGO Wils

  1 maand geleden
  Is er reeds onderzocht of gevaccineerden wel bloed mogen geven?