Het zwaar getroffen Trooz
Volledig scherm
Het zwaar getroffen Trooz © EPA

Rode Kruis gaat wekenlang maaltijden uitdelen aan tienduizend gezinnen in rampgebied: “De mensen appreciëren dit enorm”

Het Rode Kruis is een gigantische operatie aan het voorbereiden om naar schatting tienduizend gezinnen in het rampgebied twee warme maaltijden per dag te bezorgen. De hulporganisatie is al op kleinere schaal gestart in de gemeente Trooz. “We hebben gisteren al 700 warme maaltijden bedeeld en dat wordt enorm geapprecieerd door de mensen daar”, vertelt Jan Poté, woordvoerder van Rode Kruis Vlaanderen, aan onze redactie. 

45 reacties

 • Lawrence Van Damme

  2 dagen geleden
  Velen hebben hier schaamteloze commentaar op het Rode Kruis, het leger, de brandweer en andere hulpdiensten. Commentaar geven is makkelijk. Respect voor iedereen die daar aan het helpen is.
 • Norbert Bauwens

  2 dagen geleden
  Hier moet het leger in eigen land een rol beginnen spelen, . Ze hebben als het voor het buitenland is al het benodigde materiaal direct ter beschikking en het is een goede oefening;
 • Jan Van Rompaey

  2 dagen geleden
  Hoeveel van het gestorte geld aan het Rode Kruis komt bij de echte sukkelaars ? Waaraan wordt al dat andere geld besteed ? Journalisten, mest die stal eens uit !
 • Guy Mathys

  2 dagen geleden
  Oproep aan het leger om met meer dan 270 van de 25.000 man / vrouw in actie te komen voor de hulp. Mobiele keukens , tenten , transportmiddelen , arbeidskracht, machines om puin te ruimen en op te bouwen, ... , zijn nodig om het hoofd te bieden aan deze ramp.
 • Marnick L'Eau

  2 dagen geleden
  @Chantal Claes ze zijn al langer wakker, ze gaan gewoon wijselijk niet halsoverkop zonder plannen en voorzieningen ergens aan beginnen. Om wat willekeurig rond te lopen en impulsief te werken zijn er de spontane vrijwilligers, daarvoor dient het RK niet.
 1. Geen elektriciteit, water of gas na felle overstromingen: “Zeker meer dan 10.000 mensen moeten op zoek naar nieuw onderkomen”
  UPDATE

  Geen elektrici­teit, water of gas na felle overstro­min­gen: “Zeker meer dan 10.000 mensen moeten op zoek naar nieuw onderkomen”

  “Meer dan 10.000 inwoners van Verviers moeten op zoek gaan naar een ander onderkomen na de watersnood van vorige week”. Dat zegt Alain Barbier, korpschef van de politiezone Vesder. Ook in Pepinster zouden 2.000 mensen een nieuwe verblijfplaats moeten zoeken. Na de felle overstromingen van vorige week zitten nog 400 gezinnen zonder drinkbaar water in de getroffen regio’s.