De rode variant van Jupiler.
Volledig scherm
PREMIUM
De rode variant van Jupiler. © AB InBev

Rode Jupiler die hetzelfde smaakt als gewone pils? Bierprofessor Freddy Delvaux: “Kleur toevoegen na gisting heeft geen effect op smaak”

Rode Jupiler: zo wil AB Inbev de Rode Duivels op het EK voetbal steunen. En, zo beweert de biergigant, de rode variant proeft exact hetzelfde als het klassieke gele pintje. Maar kan dat wel? Bierprofessor Freddy Delvaux (KU Leuven) geeft tekst en uitleg, zelfs over ...groen bier.

22 reacties

 • Geert Vande Walle

  3 dagen geleden
  Gelijk wat kleur het heeft, goed zal het nooit zijn .
 • Norbert Corten

  3 dagen geleden
  En dan zoals op st Patricks day groen bier zoals in Ierland.
 • PETER VANDAELE

  3 dagen geleden
  Kunnen ze dan de kriek in het geel op de markt brengen
 • Herwig Laenen

  3 dagen geleden
  Het zou een goede aprilgrap geweest zijn, meer niet. Ooit in een alternatief café groen 'punkbier' gekregen met oudjaar. Het vat was in een mum van tijd leeg. Het was dan ook gratis. Het bier smaakte even goed en je werd er even zat van, en dat is uiteindelijk wat telt.
 • jozee segers

  3 dagen geleden
  Hopelijk maken ze er niet teveel van, geef mij maar de gewone kleur. Ik koop het zeker niet.
 1. Sterkhouder van AB InBev gaat met pensioen en deelt met ons zijn strafste anekdotes: “Dronken Taiwanese delegatieleider viel met zijn gezicht in zijn bord in slaap”
  PREMIUM
  Leuven

  Sterkhou­der van AB InBev gaat met pensioen en deelt met ons zijn strafste anekdotes: “Dronken Taiwanese delegatie­lei­der viel met zijn gezicht in zijn bord in slaap”

  Guy Vanautgaerden (62) gaat met pensioen en dat is een grote aderlating voor AB InBev. De Leuvenaar was liefst 33 jaar lang het gezicht en de stem voor de horeca- en eventklanten, tot ver buiten Leuven. Guy kan dan ook terugblikken op een rijkgevulde carrière met veel hoogtepunten maar ook dieptepunten. “Nu ik met pensioen ga, zou ik graag een klein privé-museum over de brouwerij inrichten in mijn huis.” HLN Leuven zakte met Guy nog een laatste keer af naar zijn kantoor en de anekdotes rolden over de tafel.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief