Sp.a-voorzitter Conner Rousseau
Volledig scherm
PREMIUM
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau © Bob Van Mol

Rode achterban en experts positief over nieuwe naam sp.a: “VOORUIT is fris en dynamisch”

Eind dit jaar vervelt sp.a tot VOORUIT, tot groot ongenoegen van het Gentse kunstencentrum met dezelfde naam. Maar de rode achterban en experts zijn wel enthousiast over de nieuwe naam. “Niet erg dat ‘socialistisch’ wegvalt”, zegt Europees parlementslid Kathleen Van Brempt. En ook voormalig partijvoorzitter Louis Tobback is opgetogen. Een overzicht van de reacties.

23 reacties

 • Michel Oyen

  1 jaar geleden
  Ook met een nieuwe naam kan je de fouten niet uitwissen. De inhoud blijft hetzelfde enkel de verpakking kan kortstobdig een boostje geven.
 • Ben Strubbe

  1 jaar geleden
  Oude wijn in nieuwe zakken. De inhoud blijft dezelfde. Bloedarmoede, gebrek aan creativiteit, ... Alsof het woordje 'socialisme' een scheldwoord is geworden. Als liefhebber van het Kunstencentrum Vooruit, hoop ik dat dit op een rechtszaak uitdraait en sp.a genoodzaakt is alsnog een andere naam te kiezen.
 • Valentin Valmont

  1 jaar geleden
  Hun socialistische kernwaarden verloochenen heet dat in deze moderne tijden.
 • jean donny

  1 jaar geleden
  Allemaal blij met een dooie mus vrees ik. Buiten wat entertainment, show en populisme heeft ons mateke nog niet veel laten zien. Loopt braaf aan het handje van Magnette en verkoopt Vlaanderen met de andere trado's aan de Walen. Naamsverandering verandert daar niks aan.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Schamen ze er zich nu voor om zich socialisten te noemen. En als dat socialisme in de prullenbak gekieperd wordt, wat komt er dan in de plaats. Dat zou de kiezer liever te horen krijgen dan een andere naam. En laten we hopen dat het dan toch iets meer is dan enkel het opportunisme om conservatieve en liberale partijen op te vrijen voor een postje.
 1. Sp.a was één dag sneller met registratie ‘VOORUIT’ dan kunstencentrum. Toch zou Gentse Vooruit rechtszaak wellicht winnen
  PREMIUM

  Sp.a was één dag sneller met registra­tie ‘VOORUIT’ dan kunstencen­trum. Toch zou Gentse Vooruit rechtszaak wellicht winnen

  Eind dit jaar vervelt sp.a tot VOORUIT, tot groot ongenoegen van het kunstencentrum met dezelfde naam. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau ziet geen graten in de dubbel. “De mensen zullen het verschil wel zien.” Bij de Gentse Vooruit zijn ze daar zo zeker niet van. Mocht het tot een juridische strijd komen, dan zou het cultuurhuis weleens aan het langste eind kunnen trekken. Ook al waren de ‘sossen’ zowaar één dag sneller met de registratie van het merk.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).