photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Riziv ontdekt bijna helft meer fraude met ziekteuitkeringen in 2018

De dienst administratieve controle van het Riziv heeft in 2018 voor in totaal 9,5 miljoen euro aan fraude met arbeidsongeschiktheidsuitkeringen ontdekt, tegen 6,4 miljoen in 2017. Dat blijkt vandaag uit het jaarrapport van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekeringen (Riziv). Het gaat om een stijging met ongeveer 50 procent in 12 maanden tijd.

21 reacties

 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Zwartwerkers genoeg je ziet ze voor zonsopgang en na zonsopgang opgehaald door personen wagens en daarom moeten wij belastingen betalen op een pensioen stel je voor!!!!
 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Schandelijk is de manier waarop met ons belastingsgeld en sociale kassen word omgegaan en dat met een schuld van ettelijke miljarden die opnieuw zullen moeten bespaard worden door de brave burgers.
 • Werner Cerisier

  2 jaar geleden
  Volgens de linkse partijen is het ongehoord dat er in die sector gezocht wordt naar fraude. Is er daar geen woord voor? Struisvogelpolitiek, ook genoemd "stemmen-zoeken-politiek".
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  En is nog de helft te weinig ,wordt tijd dat er een adres of telefoonnummer vrij wordt gegeven waar mensen misbruiken kunnen melden want het loopt echt de spuigaten uit.
 • daniel d'hulst

  2 jaar geleden
  Waarom moet ik nog verplicht ieder jaar aan de zorg kas betalen ?