Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander De Croo. © BELGA

Riskeert premier De Croo vervolging? Uitspraken over niet-gevaccineerden schieten in het verkeerde keelgat

De vzw Hippocrates Belgium stelt premier Alexander De Croo in gebreke. Ze neemt hem zijn recente uitspraken over niet-gevaccineerden kwalijk en zegt dat het om laster gaat. Zo’n ingebrekestelling kan de laatste stap zijn, voor men naar het gerecht stapt. Wat verwijten ze De Croo precies?

209 reacties

 • Jil Heirman

  1 jaar geleden
  Hij ging volledig z’n boekje te buiten. Een minister moet op z’n minst proberen te verbinden, niet een samenleving creëren met enerzijds mensen die zich mede door hem superieur wanen en anderzijds de zondebokken. Gaan we echt niks v/h verleden leren?
 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  Sommige mogen alles en ander helemaal niets? Dat is toch liberaal en democratisch of niet soms?
 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  Mensen, er is maar 1 vraag te stellen. Wat als wij die uitspraken deden? Zouden wij dan een klacht riskeren? In de huidige wetgeving ja, zeker en vast. En de croo moet verbinden niet verdelen.
 • jacques berben

  1 jaar geleden
  Voor één keer moet ik hem gelijk geven.
 • Carmen Haezebrouck

  1 jaar geleden
  Mr Decroo heeft 100% gelijk!
 1. Zeven pv’s, maar toch kon hij zijn gezin uitmoorden: “Anela kon niet meer met zijn psychoses overweg. Sead was zot in zijn hoofd”
  PREMIUM
  Pelt

  Zeven pv’s, maar toch kon hij zijn gezin uitmoorden: “Anela kon niet meer met zijn psychoses overweg. Sead was zot in zijn hoofd”

  Maar liefst zeven pv’s werden opgesteld tegen Sead Osmanovic (39) voor huiselijk geweld. Tot tweemaal toe kon de psychotische man gecolloqueerd worden, maar evenveel keer gebeurde dat niet. Met gruwelijke gevolgen van dien: Osmanovic vermoordde zijn kinderen en ex-vrouw Anela Alic (31) met een mes in hun appartement in Pelt, en pleegde nadien zelfmoord. “Al zo vaak belden we de politie. Maar nu is het te laat”, getuigt zus Fehima Alic. Ze vertelt over hoe ze deze tikkende tijdbom al langer voelde aankomen.
 2. Hoe premier De Croo dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker
  PREMIUM

  Hoe premier De Croo dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker

  De btw naar 6% op energie claimen de socialisten als ‘hun’ overwinning, Vincent Van Peteghem (CD&V) triomfeert met ‘zijn’ accijnshervorming en de groenen hebben een (korte) verlenging van het sociaal tarief uit de brand gesleept. Maar de liberalen slaken de grootste zucht van opluchting: de hele operatie zou de begroting niet dieper in het rood duwen. Of hoe premier De Croo dankzij enkele meevallers dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker (Open Vld).
 1. Geschreven op 5 dagen en bewaard in een kluis: KU Leuven brengt het fascinerende verhaal van de Belgische grondwet

  Geschreven op 5 dagen en bewaard in een kluis: KU Leuven brengt het fascineren­de verhaal van de Belgische grondwet

  Denk jij dat de grondwet gewoon een saai stuk papier is? Dan wil de KU Leuven daar snel verandering in brengen. In 1831 werd de Belgische Grondwet aangenomen en daarmee is hij ook meteen de derde oudste grondwet ter wereld. De grondwet blijft het fundament van de rechtstaat, maar toch weten we er weinig over. De KU Leuven lanceerde om die reden de website: “De Grondwet voor iedereen”.