Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Risico op coronabesmetting daalt met 80% als je volledig gevaccineerd bent

Wie volledig gevaccineerd is, heeft 80% minder kans om besmet te raken met het coronavirus dan iemand die dat niet is. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano. Het zijn vooral oudere en zwakkere mensen die - ondanks hun inentingen tegen Covid-19 - nog in het ziekenhuis terechtkomen. Heeft het zin om bewoners van woonzorgcentra een derde prik te geven? Deze vijf zaken moet je onthouden van de infossessie van de Taskforce Vaccinatie.

154 reacties

 • jan Meclot

  1 jaar geleden
  Juist Paul Schotte, de cijfers van Israël durft men niet vrijgeven, vooral niet over de ziekenhuis opnames van dubbel gevaccineerden en al zeker niet van hun sterftecijfer. Waarom moeten hier de gevaccineerden meer voorrechten krijgen dan mensen die nadenken als door studies bewezen is dat ook zij nog positief kunnen zijn en het virus kunnen doorgeven? Waarom neemt er niemand de verantwoordelijkheid voor eventuele nawerkingen en gevolgen op latere termijn? Nog de firma's en onze Frankie niet
 • Paul Schotte

  1 jaar geleden
  Kijk wat er in Israël gebeurd: Na 8 maanden is de bescherming minder dan 30% .Met Pfizer zelf 16%
 • Jurgen Herbert

  1 jaar geleden
  En in Amerika maken ze (de pediaters) zich zware zorgen daar er ongelooflijk veel kinderen en jongvolwassenen (tijdens de vakantie) met COVID19 worden opgenomen en dit zowel op de corona-afdeling als op de intensieve. Dan nog niet te spreken over het aantal doden vanaf het begin van de corona epidemie. Cijfers waren ongeveer rond de 13.000 begin juni. EN hier wordt er met geen woord over gerept alhoewel op SCIENSANO er toch % cijfers rondgaan van rond de 10% van alle opnames in juli.
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Steven Van Gucht zegt nochtans dat vaccins geen besmettingen tegen houden, wel dat je enkel jezelf beschermt, tegen ziek worden. Gevaccineerde testen ook nog positief. Het is iedere dag iets anders, conclusie is dat niemand het weet, en maar wat zwaait met studies die net in de kraam passen, meestal de geldkraan van Farma.
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Na elke studie komt men met andere cijfers aandraven. Afhankelijk van wie de studie heeft besteld en heeft gesponsord. Niemand kan nu al weten welke eventuele nevenwerkingen de verschillende vaccins op middellange of lange termijn gaan hebben. Het blijft een wereldwijd experiment. Op ons. Maar wie zich niet laat vaccineren, wordt buitenspel gezet...