De ravage in het Luikse Trooz. Onder meer in deze zwaar getroffen gemeente zijn spoedwerkzaamheden aan de riolering gestart om nieuwe overstromingen te voorkomen.
Volledig scherm
De ravage in het Luikse Trooz. Onder meer in deze zwaar getroffen gemeente zijn spoedwerkzaamheden aan de riolering gestart om nieuwe overstromingen te voorkomen. © Joel Hoylaerts / Photo News

Riolen vol vuilnis en stenen: spoedwerken in provincie Luik om nieuwe overstromingen te beperken

CODE ORANJEIn meerdere Waalse gemeenten zijn rioolreinigingswerkzaamheden bevolen om het risico op nieuwe overstromingen te beperken. Dat zegt Waals milieuminister Céline Tellier (Ecolo), nadat het KMI voor vier Waalse provincies code oranje heeft uitgeroepen voor zaterdagnamiddag en -avond.

7 reacties

 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  Dat was geen gewone overstroming,,,, dat was een tsunami veroorzaakt door menselijk toedoen .... als je sluizen van een stuwdam openzet, dan vertrekt het water in een snelvaart naar rivieren en komen hele gebieden blank te staan met alle ravage en menselijk leed. Domheid en onwetendheid liggen hier aan de basis van deze verwoesting, maar de politiek voert hier een mooi stukje toneel op. De miljoenen euro's steun voor deze regio staat in schril contrast met de miljarden euro's steun t buitenland
 • bart vansteenkiste

  1 jaar geleden
  de schuldigen voor dit alles moet u zoeken in eupen , dit is waarom alles zo groot in omvang is overstromen , als ze de deuren open zetten in eupen gaat het stroom afwaards naar lagere gebieden met als gevolg de maas stijgt en kleinere rivieren geraken vol en nog eens met regen er bij was dit het gevolg , maar daar in eupen hebben ze alles verergerd
 • Gerd Peeters

  1 jaar geleden
  Dat ze hier bij ons maar eens gaan zien naar de riolen, hier is het hetzelfde liedje, wel veel belastinggeld incasseren maar weinig doen.
 • Raymond De Ridder

  1 jaar geleden
  Het is hoog tijd dat de bestuurders an ALLE gemeenten op hun plichten gewezen wordt. De meesten zijn onbekwaam om een gemeente te besturen en zijn daar geraakt via ons kent ons. Ook hier in Vlaanderen is het erg gesteld met het onderhoud van de infrastructuur door de domheid, luiheid of onbekwaamheid van de beleidsmensen.
 • André Christiaens

  1 jaar geleden
  Riolen moeten ten alle tijden geruimd worden, met het vuil erin verminderd de werkelijke doorstroming van het water, maar daar heeft men geen geld voor. Alleen de Stad Brussel ruimt zijn riool de Zenne,die dwars door Brussel loopt. is ook nodig voor overstroming te voorkomen in hoog Brussel.