Fons Verplaetse werd 90 jaar oud.
Volledig scherm
PREMIUM
Fons Verplaetse werd 90 jaar oud. © Joost De Bock.

Rik Van Cauwelaert schrijft memoires van eregouverneur Verplaetse, architect van het Belgische herstel: “Fons zou zich vandaag grote zorgen maken”

Devalueren? Investeren? Panikeren? In deze bange dagen zouden wij - simpele zielen - graag ons licht opsteken bij eregouverneur Fons Verplaetse, architect van het herstelbeleid dat ons land in de jaren tachtig en negentig uit de diepe s*** haalde. Maar ook daar stak corona een stokje voor. Rik Van Cauwelaert (71) schreef gelukkig de biografie van de ‘laatste gouverneur’. Verplichte lectuur voor de Wetstraat!

8 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Een groot "staatsman" die Fons !
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Grote meneer.
 • Dries De Preter

  1 jaar geleden
  Verplaetse had in zijn kleine teen meer verstandelijk overzicht dan heel de Wetstraat samen. Verplaetse nam zware beslissingen omdat hij er zeker van was dat ze noodzakelijk waren. De Croo neemt zware beslissingen zonder er zeker van te zijn dat ze noodzakelijk zijn.
 • Patrick morel

  1 jaar geleden
  Mooi boek van een wijze man over een wijze man over de teloorgang van België.
 • Bernard Dieryck

  1 jaar geleden
  Verplaetse die met een franstalig accent beweerde en zei : met de euro is het leven helemaal niet duurder geworden. En nu gemiddeld al 8X!!! Zuiver poenpakkende gouverneur en de rest nada!!!
 1. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
  Play
  Hasselt

  Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

  Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.