Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Rijscholen weer open: “Wij zitten 2 uur in de auto met een leerling, dat is toch spuwen in het gezicht van contactberoepen?”

De rijscholen kregen vrijdag wat meer perspectief, ze mogen opnieuw open. Maar niet iedereen is daar blij mee. Want hoe veilig zijn de omstandigheden waarin de rijinstructeurs moeten werken? “Als ik twee uur in de auto zit met een leerling op vijftig centimeter afstand, dan kan toch evengoed elk contactberoep de deuren terug openen”, vraagt een Oost-Vlaamse rijinstructeur zich af.

110 reacties

 • Jan Derore

  1 week geleden
  Om jullie pakjes rond te brengen heeft de sector wel mensen met een rijbewijs nodig he... zowel B - C - CE...
 • Chris Van Wesemael

  1 week geleden
  In de periode tussen de lockdowns beste Marc Van Ranst, ben ik 2 keer naar de kapper geweest. MET mondmasker op tijdens de héle knipbeurt (de kapper en ikzelf); 3 man in totaal aanwezig in het zeker 60m² grote kapsalon. Ik denk dat ik meer risico op een besmetting oploop in de supermarkt waar niemand nog een kar correct ontsmet en we mekaar in de gangpaden haast omverlopen bij het kruisen.
 • eduard janssens

  1 week geleden
  Die man heeft gelijk, die man heeft meer verstand dan onze ministers !!
 • Chris Smekens

  2 weken geleden
  Prachtig toch, regelmatig met de neus gedrukt worden op de vele absurde maatregelen ! En de redenatie van Van Ranst gaat ook niet op, want de situatie bij de kapper is veeel veiliger dan in de auto. (veel grotere ruimte en niet met 3-4 bij mekaar.) Want zijt nu eerlijk, toen de kappers ed hebben moeten sluiten zijn de cijfers echt wel de dieperik ingegaan hé ?! NOT !! (bijna dito voor de horeca) Leve Zweden. (& Zwitserland)
 • Yves Cordy

  2 weken geleden
  Toen de kappers, pedi- manicures, e.d. zeiden dat zij even veilig konden werken als bijvoorbeeld thuisverplegers, tand- en andere huisartsen, werd door onze "experts" beweerd dat die laatste "opgeleid" waren om veilig te werken, die eersten niet. Ik zou bijgevolg graag eens het curriculum van de opleiding tot rijinstructeur willen zien, vooral het hoofdstuk over "veilig lesgeven met corona". Het wordt echt toch NOG met de dag belachelijker. Ik dacht dat dat niet meer kon.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen