Volledig scherm
© Photo News

Rijkste Belg is volgens Forbes nu deze omstreden zakenman met vermogen van 1,85 miljard

BinnenlandMet het overlijden van Albert Frère (92) heeft ons land een nieuwe rijkste Belg. Volgens de lijst met meest vermogende mensen ter wereld die het zakentijdschrift Forbes elk jaar opstelt, is dat Patokh Chodiev (65), een zakenman van Oezbeekse origine die al genoemd werd in een hele reeks corruptiedossiers. Hij heeft een fortuin dat geschat wordt op 1,85 miljard euro.

29 reacties

 • Obi Williams

  2 jaar geleden
  De rijkste mensen ter wereld, dus ook van België, betalen veel geld om niet in deze lijsten voor te komen, je zult ook enorm weinig foto's zien of hun ooit onbewaakt zien in het openbaar.
 • Coen Geurts

  2 jaar geleden
  Zo'n kapitaal kun je niet bijeen vergaren met eerlijk werken. Er zal wel heel veel fraude, afzetterij en uitbuiting aan te pas gekomen zijn. En den geven we nog fiscale cadeau's aan zulke personen, want belasting betalen doen ze niet. Ik zou eens willen weten hoeveel subsidie nu de volgende (Alibaba) gaat krijgen.
 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  Hoe rijker in dit land hoe meer je het recht aan je kant hebt. Welk advies is dat dan, en waarover ging dat dan?. 55 miljoen euro voor advies? Dat moet dan wel een verdomd goed advies geweest zijn. En aan wie was dat en waarover ging dat??? Hola, maar dat is iets wat in gesloten commissie besproken werdt (onder vrienden). En dàt moeten we geloven? Dat zal wel iets geweest zijn wat het normale daglicht slecht verdraagd..
 • Paul Oosterlinck

  2 jaar geleden
  Volgens andere lijstjes zouden de rijkste belgen de heer van damme van ambev zijn met een slordige 17 miljard en de speolberch 14 miljard… dit even terzijde.
 • Steven Jansen

  2 jaar geleden
  Iedere rijke mens kan perfect leven met een half miljard, dat is zelfs al schandalig overdreven veel. Pak de rest af en verdeel het waar het wel nuttig besteed wordt!
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras