De verklaring is onder meer te vinden bij de blootstelling aan risicofactoren als roken, drinken en overgewicht.
Volledig scherm
De verklaring is onder meer te vinden bij de blootstelling aan risicofactoren als roken, drinken en overgewicht. © Shutterstock

Rijke Belgen leven vijf jaar langer dan arme: “Bijna nergens in West-Europa is die kloof zo groot”

De gezondheidskloof tussen lage en hoge inkomens in België is bij de grootste in West-Europa. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie en de OESO.

46 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Die kloof is er inderdaad. Doktersbezoek wordt uitgesteld omdat er van dat bezoek van alles naar boven kan komen, en dat kan veel kosten. Arme mensen sluiten een pact met de duivel qua tijd. Roken en drinken ? En de cocaïne op cocktailfeestjes ? Of is dat een mythe ?
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  En men beweerd dat Italie het meest corrupte land van Europa is ? Berlusconi kwam uit voor wie hij was. In Belgie blijft men steeds liegen, bedriegen en stelen , en steeds alles ontkennen ( politiek) voorbeelden genoeg die zichzelf goed hebben kunnen verrijken door tot boven de 80 jaar in de politiek te mogen blijven. En zonder enige vorm van schaamte .
 • censor

  1 jaar geleden
  Omdat rijke Belgen gezondere sigaretten kunnen kopen ?
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Dan worden onze politiekers zeker 50 jaar ouder dan de rest!
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Gezonde biologische voeding is veel duurder dan de chemische brol. Dus politici als jullie eens op lange termijn zouden denken ipv tot aan de volgende verkiezing, ivm gezondheidsbudget. Ook maken hoogopgeleiden meer dan laagopgeleiden gebruik van aanvullende natuurgeneeswijzen, leefstijlgeneeskunde (volgens Nederlands onderzoek), deze zijn niet terugbetaald, terwijl onderdrukkende symptoombestrijdende medicijnen met de nodige bijwerkingen dat wel zijn.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?