EPA
Volledig scherm
© EPA

Rijdend kunstwerk ‘Noah’s Train’ bijna in Brussel

Het langste rijdende en transformerende kunstwerk ter wereld, Noah’s Train, is bijna op zijn eindbestemming: Schaarbeek Station in Brussel. Daar komt de klimaattrein, die op 14 december in Katowice vertrok, op 20 februari aan.

3 reacties

 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  als kunstuiting wel geslaagd maar er zit een verdacht adertje onder die rails : het project is weer op winst en "groei van Europa" berekend...
 • Peter Janssens

  3 jaar geleden
  Hoeveel diesel heeft die 'klimaattrein' opgebrand tussen zijn vertrek en zijn eindbestemming? Hypocrisie ten top!
 • Liza Robyn

  3 jaar geleden
  Mooi
 1. “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten”. Beluister de Kroongetuigen: De cafémoorden
  Play

  “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten”. Beluister de Kroongetui­gen: De cafémoor­den

  29 september 2003 is een datum die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3600 euro, door twee broers in geldnood vermoord. In De Kroongetuigen vertellen de speurders die het onderzoek voerden en de nabestaanden van de slachtoffers het verhaal van de dramatische gebeurtenissen van die nacht. Ze proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag waarom de daders zo koelbloedig en genadeloos te werk gingen.
 2. ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’: 2,29 procent positieve controles en steeds meer bestuurders onder invloed van drugs

  ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’: 2,29 procent positieve controles en steeds meer bestuur­ders onder invloed van drugs

  Bij alcoholcontroles tijdens het afgelopen ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ overschreed in totaal 2,29 procent van de gecontroleerde bestuurders de toegestane limiet. De politie controleerde tussen vrijdagavond 18 uur en maandag 6 uur in totaal meer dan 22.000 bestuurders. "Het resultaat van 2,29 procent bestuurders in overtreding is absoluut geen goed cijfer en blijft veel te hoog", aldus de federale politie dinsdag in een eindbalans van de dertiende editie.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. HET DEBAT. Moeten de quarantaineregels in het onderwijs versoepeld worden?
  65

  HET DEBAT. Moeten de quarantai­ne­re­gels in het onderwijs versoepeld worden?

  De roep om aanpassing van de huidige quarantaineregels in het onderwijs klinkt steeds luider. De situatie is onhoudbaar, klinkt het, maar het moet ook veilig blijven. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) overlegt vandaag met de vakbonden en experts over een eventuele aanpassing, morgen volgt overleg met alle betrokken ministers. Wat denk jij? Moeten de quarantaineregels op de schop? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.