Gouden tip bij regenweer? Rij defensief.
Volledig scherm
Gouden tip bij regenweer? Rij defensief. © iStock

Rijden bij regenweer? Met deze tips kan u veilig de weg op

VerkeerMoet u bij dit regenweer de weg op? Let dan op, want autorijden in de regen is anders dan rijden bij droog weer. Met deze tips kunnen jij en je passagiers veilig de weg op.

 1. Code geel: hevige regenbuien veroorzaken ellende op de weg, blikseminslag in Gent Sint-Pieters

  Code geel: hevige regenbuien veroorza­ken ellende op de weg, bliksemin­slag in Gent Sint-Pie­ters

  Het KMI kondigt voor vandaag code geel af. Er trekt een actieve storing van west naar oost, die voor aanzienlijke neerslaghoeveelheden zorgt. Op sommige plaatsen kan er 20 tot 30 liter neerslag per vierkante meter vallen. Het regenweer zorgde vanmorgen alvast voor een uitzonderlijk zware ochtendspits. Ook het treinverkeer in de omgeving van Gent raakte verstoord door een blikseminslag op de bovenleiding. FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 voor niet-levensbedreigende storm- of waterschade geactiveerd.
 2. Is de Zuid-Afrikaanse variant gevaarlijker? En werken de vaccins er wel tegen? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoorden de belangrijkste vragen
  PREMIUM

  Is de Zuid-Afrikaanse variant gevaarlij­ker? En werken de vaccins er wel tegen? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoor­den de belangrijk­ste vragen

  In Oostende is de Zuid-Afrikaanse versie van het coronavirus goed aan het circuleren. Het is een variant waar we nog erg weinig over weten, maar waar we toch heel bang voor zijn. Hoe komt dat? Is deze mutant nóg besmettelijker dan de Britse? Klopt het dat ons immuunsysteem er minder goed tegen werkt? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoorden de belangrijkste vragen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo