Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rijbewijs op school behalen wordt niet langer aangemoedigd

UpdateJongeren zullen niet langer worden aangemoedigd om hun rijbewijs te halen in het laatste jaar van de middelbare school. De website Rijbewijsopschool.be wordt omgevormd tot een portaal rond verkeersveiligheid. Dat viel vandaag te horen in het Vlaams parlement bij de voortgangsrapportage van het Vlaams verkeersveiligheidsplan.

 1. Nieuw rijexamen en -opleiding: rijbewijs halen wordt driemaal duurder

  Nieuw rijexamen en -opleiding: rijbewijs halen wordt driemaal duurder

  Rijden op gps, zes manoeuvres in plaats van drie én een vernieuwde rijopleiding vanaf oktober. Wie zijn rijbewijs wil halen, krijgt er gratis een hoop stress bij, maar ook een portefeuille die wat lichter aanvoelt. Het praktisch en theoretisch rijexamen wordt immers 123 euro duurder, een verplichte cursus voor ouders die hun dochter of zoon willen leren rijden, zal nog eens 20 euro extra kosten. Het is nog niet zeker of de prijzen van rijlessen ook zullen stijgen.
 2. Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijnlijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”
  Play

  Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijn­lijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”

  De vijfde coronagolf rolt volop over het land en de piek is nog niet in zicht. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum. Meer nog, de epidemie lijkt voorlopig zelfs nog verder te versnellen. “Maandag tekenden we een record op van bijna 62.000 besmettingen. Dinsdag en woensdag zullen we waarschijnlijk ook meer dan 60.000 besmettingen per dag registreren”, klonk het.