Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bij de lancering van de nieuwe BOB-wintercampagne afgelopen week.
Volledig scherm
Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bij de lancering van de nieuwe BOB-wintercampagne afgelopen week. © Photo News

Rijbewijs onmiddellijk kwijt bij 1,2 promille?

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil rijbewijzen sneller intrekken. “Ik steun de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs bij 1,2 promille in plaats van 1,5”, zegt Gilkinet. Het zou dan gaan over een tijdelijke intrekking vooraleer de chauffeur voor de rechter moet verschijnen.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. COLUMN. “Oostende? Die vuurtoren is er te veel aan, burgemeester. En die meeuwen. En de zee, die ook”
  PREMIUM
  66

  COLUMN. “Oostende? Die vuurtoren is er te veel aan, burgemees­ter. En die meeuwen. En de zee, die ook”

  Columnist Jan Segers was getuige van een gesprek tussen Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, en Jean, eigenaar van een luxeflat aldaar. “Dat schijnsel van die vuurtoren, dat was om zot van te worden. Die lichtshow! Ge stond onder de douche en ge waande u in een disco. Bedankt om dat op te lossen, burgemeester. Maar kunt u er nu ook voor zorgen dat die meeuwen ophouden met schreeuwen?”