Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © BELGA

“Richt ventilator niet rechtstreeks op mensen” en andere tips van Crisiscentrum om hittegolf in tijden van corona veilig door te komen

Het wordt warm de komende dagen, zeer warm. Naar alle verwachtingen krijgen we te maken met de eerste hittegolf van dit jaar. Daarom heeft het Nationale Crisiscentrum tijdens de persconferentie van vandaag nog eens de basisregels over de verspreiding van het coronavirus herhaald, en geeft viroloog Steven Van Gucht enkele tips mee in verband met verluchting, ventilatoren en airconditioningsystemen. 

10 reacties

 • Mark Peeters

  5 maanden geleden
  Haha, in maart zeiden ze eens +25° is virus weg, ja hoe geloofwaardig zijn ze? Terwijl het tien al warmer was in veel landen
 • Catherine MISTIAEN

  6 maanden geleden
  Tocht, natuurlijke ventilatie (wind) van beide kanten, links en rechts, is goed tegen virussen en allerlei insecten. Ventilator OK, maar met open ramen, voor een natuurlijke wind (van buiten!) in de kamer. Airco met gesloten ramen denk ik, is nefast (is bovendien duur en kost elektriciteit). Rolluiken naar beneden, en raam open, ook in WZC's.
 • Freddy Mees

  6 maanden geleden
  Die weet of weet niet altijd goed over wat hij praat. Zijn theorieën veranderen met de dag. En ... ! Van Gucht, leg mij eens uit waar ik een airco kan kopen die ook verse lucht in huis brengt !
 • Dirk Thyssen

  6 maanden geleden
  Wel Wel meneer weet nu al hoe men ventilatoren dient te plaatsen , die man is een genie straks zegt hij nog tegen een ingenieur hoe hij een brug moet bouwen, of in een auto fabriek een nieuw soort airco ontwikkelen . Wanneer stopt men met deze onzin ?
 • Veerle De cock

  6 maanden geleden
  Zitten dagelijks met airco ook snachts als het nodig is. Gaan die nu nooit stoppen met angst en paniek te zaaien .ze zouden beter uit de media verdwijnen .
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel