Tim Dirven, VTM Nieuws
Volledig scherm
© Tim Dirven, VTM Nieuws

Reuzegommers wilden gesprek om "leed te verzachten" maar mochten niet

"Wij zouden heel graag een gesprek met jullie aangaan om zo al jullie vragen te beantwoorden." Dat schreef studentenclub Reuzegom volgens De Morgen na de dood van Sanda Dia aan diens familie. Maar na tussenkomst van enkele ouders en advocaten werd de brief nooit verstuurd. Vandaag buigt de raadkamer zich opnieuw over de zaak.

23 reacties

 • Jörgen De Wit

  6 maanden geleden
  Dit is geen zwart-wit verhaal en het is makkelijk de aanwezige Reuzegom leden te stigmatiseren. Uiteraard, en daar wil ik duidelijk in zijn had dit nooit mogen gebeuren. Dopen is iets van alle tijden en de ene keer al wat extremer dan de andere keer. Er bestaan ook geen regels rond en het stond in de sterren geschreven dat dit drama ooit ging gebeuren. De maatschappij heeft hier minstens evenveel schuld aan door te laten begaan. Jongeren kunnen bepaalde gevolgen minder goed inschatten.
 • Dirk Michiels

  6 maanden geleden
  Wat daar gebeurt is mag zich nooit meer herhalen en is ook zeker geen reclame voor die school. Waarom kan een doop niet respectvol gebeuren met eventueel wat drank ja maar meer gericht op samenhorigheid, met een aantal 'plezante' te vervullen opdrachten en niet de grenzen zodanig aftasten met waarschijnlijk blijvende lichamelijke schade als men het dan al overleefd. Extreem is in geen enkel opzicht ooit al goed gebleken. Op een dag als deze fier op onze kroonprinses die toont hoe het wel moet.
 • Casto Giuseppe

  6 maanden geleden
  De universiteiten moeten dat verbieden die hebben er ook schuld aan
 • Severine Degreef

  6 maanden geleden
  Dat verandert allemaal niks aan de zaak: Sanda is er niet meer. Een flinke juridische klets rond hun oren, dat verdienen die straffe "dopers".
 • John Doe

  6 maanden geleden
  Ze hebben iemand vermoord! En waarom geen duidelijke foto's met namen? Rijkeluiskindjes met partijkaarten beschermen?
 1. Joris Van Cauter: “Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaakte toen ik met school stopte en ze zeiden dat ik achter de vuilkar zou gaan lopen”
  PREMIUM

  Joris Van Cauter: “Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaakte toen ik met school stopte en ze zeiden dat ik achter de vuilkar zou gaan lopen”

  Het grote publiek leerde Joris Van Cauter (46) kennen toen hij advocaat werd van bisschop Roger Vangheluwe - hét gezicht van het misbruik in de kerk. Diezelfde Van Cauter wordt vervloekt omdat hij als raadsman van een Reuzegommer de rechter trachtte te wraken. En nu is hij ook de advocaat van Johan Sabbe, de topmagistraat die niet van zijn vrouwelijke chauffeur kon blijven. "Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaakte toen ik met school stopte in het vijfde middelbaar. De leraars zeiden dat ik voorbestemd was om achter de vuilniskar te lopen."
 2. Advocaat Reuzegommer krijgt geen gelijk, gewraakte rechter mag aanblijven: “En tóch heb ik een belangrijk punt gemaakt”
  PREMIUM

  Advocaat Reuzegom­mer krijgt geen gelijk, gewraakte rechter mag aanblijven: “En tóch heb ik een belangrijk punt gemaakt”

  Het hof van beroep in Antwerpen heeft het wrakingsverzoek van advocaat Joris Van Cauter in de zaak-Reuzegom verworpen. Die vond dat de voorzitster van de raadkamer partijdig was en moest worden vervangen, maar krijgt dus geen gelijk. In principe kan de zaak rond de dood van Sanda Dia nu worden voortgezet op 20 juli, áls Van Cauter niet naar Cassatie stapt.