Sanda Dia overleed 2,5 jaar geleden op een doop van studentenclub Reuzegom. Hij was 20.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanda Dia overleed 2,5 jaar geleden op een doop van studentenclub Reuzegom. Hij was 20. © Belga, Tim Dirven

Reuzegommers naar de rechtbank of niet? “Dag des Oordeels komt dichterbij”

De ouders van Sanda Dia horen deze namiddag hoeveel Reuzegommers zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn dood. De verdachten kunnen wél nog hoger beroep aantekenen. "We hebben de papa voorbereid", zegt zijn advocaat Sven Mary. "Hij weet dat dit de laatste stuiptrekkingen zullen zijn van sommige advocaten." 

43 reacties

 • Eduard Vanderheyden

  2 maanden geleden
  Je kan het al voorspellen. Vriendjespolitiek en de zaak word afgesloten. In Amerika zou er nu een optocht als steun worden georganiseerd. Sanda Dia heeft geen tweede kans gekregen.
 • Rene Van Roosbroeck

  2 maanden geleden
  Jo Seykens Verplicht afschaffen deze handel!..ze willen alleen de kicks Het gerecht is zeker beïnvloedbaar door de rijke papa’s wie kent wie.. Hopelijk worden de echte daders gestraft. Veel sterkte voor de ouders en vrienden van de jongeman die nutteloos overleden is.
 • Chris Ysebaert

  2 maanden geleden
  Ik hoop van harte dat in deze zaak niet enkel recht gesproken wordt maar dat het vonnis zo is dat het ook rechtvaardig is.
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  In een rechtsstaat heeft iedereen recht op een eerlijke rechtspraak en wettelijke procedures moeten absoluut gevolgt worden. Onderzoek tegenwerken, bijkomend onderzoek eisen, rechters wraken, procedures aanklagen en steeds maar in beroep gaan om het proces uit te stellen wekt de indruk dat de reuzegommers goed begrijpen dat ze schuldig zijn.
 • Dick DECOCK

  2 maanden geleden
  Dit is het ultieme bewijs dat klassejustitie bestaat of niet,zien wie er zijn vingers durft aan verbranden.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.