Links: Sanda Dia. Rechts leden van de inmiddels ontbonden studentenclub Reuzegom.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Sanda Dia. Rechts leden van de inmiddels ontbonden studentenclub Reuzegom. © Tim Dirven, VTM Nieuws

Reuzegommers kijken aan tegen 1 tot 5 jaar cel

Het openbaar ministerie wil voor de leden van Reuzegom straffen vorderen die variëren van een geldboete tot gevangenisstraffen tussen de 1 en 5 jaar. Dat blijkt uit een document dat gisteren werd overgemaakt aan alle betrokken partijen in de zaak, waarvan onze redactie stukken kon inkijken. Of de Reuzegommers ook effectief schuldig bevonden worden en welke straf ze precies krijgen, beslissen de rechters pas volgend jaar. Maar het ziet er nu al naar uit dat ze aankijken tegen een veel minder zware straf dan de maximale celstraf van 15 jaar, die de achttien beklaagden in theorie riskeren voor de dood van Sanda Dia.

14 reacties

 • Joske Zeeuw

  1 week geleden
  Zoals te verwachten was natuurlijk. Daarbij zal dit hun toekomst niet beïnvloeden omdat ze in een wereldje terecht zullen komen waar deze feiten niet zullen tellen. Die halen nu al opgelucht adem.
 • Piet Mastur

  1 week geleden
  maar neen, de invloedrijke papa's zorgen er wel voor dat ze geen straf krijgen. ze kennen ilmmers genoeg contacten bij het gerecht en met geld koop je alles . Zeker hier in Belgie ! Het is een degoutant elitair clubje !
 • mark germanus

  1 week geleden
  Wat had je nu verwacht, ze worden veroordeelt door vrienden en kennissen van hun ouders !
 • Emily Ariza

  1 week geleden
  Ik hoop dat niemand verwacht dat ook maar één van deze geprivilegieerde fils à papa één dag in een cel zal doorbrengen. Velen onder hen krijgen zo goed als zeker de vrijspraak. De "leiders" gaan misschien een boete en werkstraf krijgen. De klassenjustitie in België is zum kotsen maar wel de jammere realiteit.
 • emiel wouters

  1 week geleden
  Laat het hen maar snel weten zodat ze lekker kunnen brommen. ze hebben wel pech, de studenten avonden de donderdag avond zullen ze wel moeten missen. Tenzij ze toestemming krijgen om dat in hun cel te vieren.