Retailprof Gino Van Ossel vreest dit weekend hier en daar voor lege rekken in de supermarkt, zoals dat de afgelopen dagen bij sommige Delhaizes al het geval was.
Volledig scherm
PREMIUM
Retailprof Gino Van Ossel vreest dit weekend hier en daar voor lege rekken in de supermarkt, zoals dat de afgelopen dagen bij sommige Delhaizes al het geval was. © Marc Baert / Vincent Duterne Photo News

Retailexpert voorspelt “ongewoon weekeinde” in supermarkt. Zijn warenhuizen gewapend? “Voor je het weet, zijn we weer wc-papier aan het hamsteren”

De meeste supermarkten voorzien extra voorraad voor wat als “een ongewoon weekend in de supermarkt” wordt aangekondigd. Al wordt over de mogelijke tekorten waarvoor retailexpert Gino Van Ossel vreest, liever niet gesproken, want: praten over tekorten leidt tot tekorten. “Het aanbod werd op de extra vraag afgestemd”, klinkt het. Ondertussen lijkt één supermarktketen dé grote winnaar van de malaise bij Delhaize. “In sommige van onze winkels zien we nu de helft meer klanten.”

18 reacties

 • Louis Momme

  2 maanden geleden
  Welk WE wordt er bedoeld? Want ik heb er niets van gemerkt.
 • Martin Meuris

  2 maanden geleden
  Al die heisa! Kan nu niet gewoon iemand die reeds in een Delhaize franchise winkel werkt zeggen hoeveel die verdient en of dat minder is dan een "echte" delhaizewinkel. Wat een gezeik zeg. Het zijn vooral de Walen die willen staken want die zijn besmet door de Fransen.
 • Nico Herbots

  2 maanden geleden
  Binnen een straal van 15 km heb je minstens 5 supermarkten. Op het platteland, in de steden zijn het er nog meer. Je kan nog naar de markt en de supermarkten in Nl, Fr en Dui verwelkomen de Belgische consumenten met open armen. Hamsteren lijkt me nog niet aan de orde. Wij hebben dit weekend alvast alles gevonden wat we nodig hadden in een goed bevoorrade Jumbo en bij de lokale slager.
 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af, wat het beste is. Een 'vrije' markt met moordende concurrentie waarin supermarkten elkaar bekampen in een dodelijke arena, waarin slachtoffers vallen. Of een overheid die de 'vrije' markt in toom houdt, en met het oog op de kwetsbare burgers (werknemers en klanten), de concurrentie beperkt van hogerhand. 'Staatsinmenging' heeft een kwalijke bijklank, en zou ook kunnen heten 'beschermende voorzienigheid'.
 • Marcel De Geest

  2 maanden geleden
  De pers gaat weer olie op het vuur gooien.Indien de kranten er over zwijgen gaat niemand hamsteren