Getty Images/Maskot
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Maskot

Restaurants slijpen de messen voor ‘war on talent’: bedrijfsauto, 4 dagen werken, tot 6.000 euro netto... En nog vinden ze niemand

In de nasleep van de coronacrisis — toen heel wat werknemers de horeca verlieten — kreunen ook de topzaken nog altijd onder een (vergeefse) zoektocht naar personeel. Zelfs driesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen heeft momenteel negen openstaande vacatures. Het enige wat jong keukentalent nog kan verleiden: “Een zo hoog mogelijk loon voor een zo kort mogelijke werkweek.” 

44 reacties

 • eric meers

  1 maand geleden
  Als de horeca nu plots lonen kan bieden die 2 keer hoger zijn dan voordien dan hebben ze eigenlijk decennia lang hun werkvolk uitgebuit . Je zou wel goed zot moeten zijn om voor 2000 eur (bruto)of beetje meer per maand,weekenden , feestdagen en avond schiften te werken .
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Klagen bij Groen als je geen personeel vindt. Bij start van Vivaldi regering heeft Groen de flexijobs belast. Hun kleppenvisie : flexijobs nemen andere "werkwilligen " hun job af. Voila niet klagen. Groen vragen dat ze nu die "werkwilligen" sturen.Maar ja, Groenen en de wetgeving in sociale zekerheid is nogal ingewikkeld voor hen. En de rest van Vivaldi keek toe en stemde er in mee. Want alleen kon Groen dat ook niet waarmaken, uiteraard.
 • Raoul Rouma

  1 maand geleden
  Moest de overheid eens beginnen om die etentjes niet meer te aanvaarden als aftrek voor onkosten van de bedrijven ze zouden anders piepen. Wie als burger zou anders 450 euro betalen, laat het bij een 3-sterren restaurant wezen. Op naam van een firma of bedrijf de grote uithangen is al te gemakkelijk, het is de gemeenschap die immers betaald. En zeggen dat er goede restaurants(brasseries) zijn waar je perfect kunt eten voor een menuutje rond de 50-60 euro. Smakelijk.
 • Michael De Bosschere

  1 maand geleden
  Ook wij hebben een grote horecazaak op een provinciaal domein, ook enorm druk tijdens weekends. Wij werken met 2 vaste medewerkers, enkele flexijobs en heel veel studenten. Maar zelfs uit onze eigen vijver is het elk weekend puzzelen om voldoende mensen te rekruteren die kunnen/willen werken. Wij zoeken enkele keren per jaar naar nieuw personeel op alle niveaus. Maar amper positieve reacties hierop. Niet slechts betaald nochtans maar mensen willen gewoon niet meer werken in de horeca.
 • Jean West

  1 maand geleden
  Als ik het goed begrijp zou het Zilte per maand meer dan 60.000 euro per maand uitgeven alleen al aan personeel?