Twee Brusselse restaurants verkochten klanten kraantjeswater. Ook al zat dat in flessen Val.
Volledig scherm
Twee Brusselse restaurants verkochten klanten kraantjeswater. Ook al zat dat in flessen Val. © Thinkstock

Restaurants laten klanten betalen voor bekroond mineraalwater, maar schenken eigenlijk kraantjeswater

Brouwerij Haacht klaagt twee Belgische restaurants aan omdat zij een tijdlang leidingwater hebben verkocht als Val-mineraalwater. Dat meldt L'Echo. In de restaurants werden lege flessen telkens opnieuw opgevuld met water uit de kraan.

105 reacties

 • J. VAN SCHUERBEECK

  5 jaar geleden
  Door de witte kassa is het foefelen onmogelijk gemaakt. Dat gelooft toch geen kat. Niet alle etentjes worden betaalt door middel van een ticket van de witte kassa. Kraantjeswater aan de prijs van een duur merk daar is toch niks mee. Het is van dezelfde kwaliteit. Alleen is er gigantisch verschil in de prijs.
 • Alain Stuker

  5 jaar geleden
  Wie drinkt er nu water...ik ben toch niet ziek?
 • Kevin Nelissen

  5 jaar geleden
  Gelijk hebben de restaurants , kraantjes water drinken is hip ! Allen die hier zeiken gaan mss 1 keer int jaar op restaurant !!! Op restaurant gaan is niet een pasta of pizza gaan eten hé !
 • peter colson

  5 jaar geleden
  Dat restaurant had echt wel veel connaisseurs over de vloer. Het verschil niet proeven tussen een snobistisch watertje en kraantjeswater. Zo'n fijnproevers dat ze het verschil niet proeven tussen dure en goedkope vis. Ik heb geleerd dat mensen willen gekloot worden.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  En zo verander je de prijs van water in de prijs van wijn. Het is een mirakel. En zuivere oplichting.
 1. “Mama stuurde mij nog een bericht. Nu blijkt dat iemand anders het heeft gestuurd”: Kevin (38) getuigt voor het eerst nadat zijn moeder Marleen (64) dood werd teruggevonden
  PREMIUM

  “Mama stuurde mij nog een bericht. Nu blijkt dat iemand anders het heeft gestuurd”: Kevin (38) getuigt voor het eerst nadat zijn moeder Marleen (64) dood werd teruggevon­den

  Sinds vrijdag staat de wereld van Kevin Liekens (38) uit Leuven stil. Toen kwam de politie het nieuws brengen dat zijn mama, Marleen V.L. (64), dinsdag vermoord is teruggevonden in het grensdorp Koewacht. Een dertiger werd opgepakt. Maar wie die verdachte is en waarom Marleen dood moest, blijft voor haar zoon een raadsel. Kevin doet bij HLN voor het eerst zijn verhaal: “Was het iemand om haar erfenis te doen?”
 2. 
REPORTAGE. Leven met jongdementie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Leven met jongdemen­tie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”

  Van de 6000 Vlamingen met jongdementie wonen er minstens 200 niet meer thuis, omdat de zorgen te zwaar zijn voor hun familie. In ‘de Rozelaar’ in Brugge wonen ze met 15 samen, “als één grote familie” van vijftigers, zestigers en zeventigers. Wij gingen er een hele dag langs, knuffelden, schilderden en babbelden met zowel bewoners als hun openhartige partners. “Wie is dat? Mijn vrouw? Tiens, ik heb die precies nog al eens gezien.”