Rapper Fares (17) zit 's avonds vaak in het beruchte parkje. In groepjes van vier, bezweert hij: "Wij weten wat mag en wat niet."
Volledig scherm
PREMIUM
Rapper Fares (17) zit 's avonds vaak in het beruchte parkje. In groepjes van vier, bezweert hij: "Wij weten wat mag en wat niet." © Gregory Van Gansen / Photo News

REPORTAGE. Willebroek, een politiestaat of net het 'Chicago' van België?: “Wij mogen niks. Een sigaret roken? Hup, coronaboete”

En plots werd de avondklok van Willebroek alweer ingetrokken. De storm van kritiek over de extreme maatregel, die de burgemeester zaterdag had ingevoerd om de overlast in een parkje aan te pakken, was te groot geworden. Maar het probleem zit dieper, zo blijkt. "Voor níks vraagt de politie hier uw paspoort", zeggen de jongeren in het parkje. "Agenten aanvallen, dát doen ze", zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

35 reacties

 • Frans Van Hoyweghen

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af waarom nu nog gaan wandelen om 22h, iets gaan drinken?
 • Dirk Verschueren

  2 maanden geleden
  Tja meneer de burgemeester, je weet dat we ondertussen in een rood-groene wereld leveren, waar CD&V en OVld zich bij aangesloten hebben. In die wereld zijn er geen overlastproblemen, zijn alle problemen te wijten aan het gezag en als jongere weet je dat ook hoor. Na Brussel kan de rood-groene golf Vlaanderen overspoelen.
 • Nicole Jacobs

  2 maanden geleden
  Waarom om tien uur en later nog in het park enz rondhangen ? Andere mensen wakker houden die moeten gaan werken
 • alfred cool

  2 maanden geleden
   Als er overlast is moet men die binnen de wet oplossen dan onze grondwet met de voeten treden .Laat de politie die gastjes oppakken en straf deze zwaar, maar ja wat mag de politie nog doen buiten hun laten afranselen, bespugen en beschimpen .Trekken ze hun matrak en delen ze terecht enkele flinke meppen uit kunnen ze het komen uitleggen bij comité P. en dan heb je ook nog onze zieke Justitia die te laks is om zwaar te straffen en die gastjes vrij laten .Verwondert dat er dan criminaliteit is ! 
 • Paul Oste

  2 maanden geleden
  Het is spijtig dat de burgemeester terug krabbelt nu lijkt het(wat ook zo is)dat hij verplicht is de klok weer op 12 uur te zetten. Goeie raad Mr De Burgemeester hou voet bij stuk of dat krapuul groeit boven uwe kop.
 1. Deze 'Da Vinci van schulden' is het duurste kunstwerk ter wereld
  Play

  Deze 'Da Vinci van schulden' is het duurste kunstwerk ter wereld

 2. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank