Na Black Friday is deze week de piekperiode gestart bij de pakjesbedrijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Na Black Friday is deze week de piekperiode gestart bij de pakjesbedrijven. © Photo News

REPORTAGE. Van Black Friday tot Kerstmis, de pakjes-tsunami is begonnen: “De komende drie weken verwerken we in dit depot 300.000 pakjes per dag”

Na Black Friday ­– doorgaans de drukste online verkoopdag in ons land ­– is gisteren traditioneel de piekperiode gestart bij de pakjesbedrijven. Onze reporter ging langs bij het grootste postsorteercentrum van Bpost in Brussel om te zien hoe ze de berg aankopen en eindejaarspakketten verwerken.

16 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Ik mag niet klagen over Bpost. Vorige week werd bij mij nog een pakje afgeleverd waarvan ik op mijn PC gemakkelijk kon volgen wanneer het pakje bij mij thuis ging afgeleverd worden. Het zal zijn zoals in alle bedrijven. Niet elk personeelslid is niet evenveel of niet gemotiveerd.
 • Joan Lute

  1 maand geleden
  Bpost kan zo ontzettend veel beloven maar de realiteit is dat briefwisseling via hun app aangekondigd dagenlang niet of zelfs nooit uitgereikt wordt en dat pakketten die aan huis geleverd moeten worden automatisch gewijzigd leveradres Postpunt krijgen. En als bpost uitzonderlijk wel aan huis levert droppen ze de pakken vaak zonder aanbellen of wachten in de centrale inkomhal van het appartementgebouw.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Je ziet ze overal opduiken de hele dag door, in plaats van alles naar afhaalpunten te brengen moet het perse bij de klant gebracht worden. Heel goed voor het milieu, die gratis verzendingen moet m'n afschaffen.
 • Tim Peeters

  2 maanden geleden
  Ik doe lekker niet meer mee.weg wat teveel is geen stress aan mijn lijf.
 • Paul Philippaerts

  2 maanden geleden
  Daar gaat weer een hoop werk aankomen voor post nl. Voor het milieu is ons echt niks te veel. Alhoewel die zijn door justitie pootje gelapt. Maar dat zal niet helpen voor de bpost.
 1. Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijnlijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”
  Play

  Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijn­lijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”

  De vijfde coronagolf rolt volop over het land en de piek is nog niet in zicht. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum. Meer nog, de epidemie lijkt voorlopig zelfs nog verder te versnellen. “Maandag tekenden we een record op van bijna 62.000 besmettingen. Dinsdag en woensdag zullen we waarschijnlijk ook meer dan 60.000 besmettingen per dag registreren”, klonk het.