Na Black Friday is deze week de piekperiode gestart bij de pakjesbedrijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Na Black Friday is deze week de piekperiode gestart bij de pakjesbedrijven. © Photo News

REPORTAGE. Van Black Friday tot Kerstmis, de pakjes-tsunami is begonnen: “De komende drie weken verwerken we in dit depot 300.000 pakjes per dag”

Na Black Friday ­– doorgaans de drukste online verkoopdag in ons land ­– is gisteren traditioneel de piekperiode gestart bij de pakjesbedrijven. Onze reporter ging langs bij het grootste postsorteercentrum van Bpost in Brussel om te zien hoe ze de berg aankopen en eindejaarspakketten verwerken.

16 reacties

 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Ik mag niet klagen over Bpost. Vorige week werd bij mij nog een pakje afgeleverd waarvan ik op mijn PC gemakkelijk kon volgen wanneer het pakje bij mij thuis ging afgeleverd worden. Het zal zijn zoals in alle bedrijven. Niet elk personeelslid is niet evenveel of niet gemotiveerd.
 • Joan Lute

  1 jaar geleden
  Bpost kan zo ontzettend veel beloven maar de realiteit is dat briefwisseling via hun app aangekondigd dagenlang niet of zelfs nooit uitgereikt wordt en dat pakketten die aan huis geleverd moeten worden automatisch gewijzigd leveradres Postpunt krijgen. En als bpost uitzonderlijk wel aan huis levert droppen ze de pakken vaak zonder aanbellen of wachten in de centrale inkomhal van het appartementgebouw.
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Je ziet ze overal opduiken de hele dag door, in plaats van alles naar afhaalpunten te brengen moet het perse bij de klant gebracht worden. Heel goed voor het milieu, die gratis verzendingen moet m'n afschaffen.
 • Tim Peeters

  1 jaar geleden
  Ik doe lekker niet meer mee.weg wat teveel is geen stress aan mijn lijf.
 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  Daar gaat weer een hoop werk aankomen voor post nl. Voor het milieu is ons echt niks te veel. Alhoewel die zijn door justitie pootje gelapt. Maar dat zal niet helpen voor de bpost.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).