Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews

REPORTAGE. Tussen 600 topondernemers middenin de energiecrisis: “We moeten dringend de gasprijzen en de elektriciteitsprijzen van elkaar loskoppelen”

politiekTijdens de Voka-netwerkreceptie gisterenavond brandde één onderwerp op ieders lippen: de exploderende energieprijzen. Wat vinden onze topondernemers dat er moet veranderen? “De staatskas is leeg, je moet je inspanningen toespitsen op enkel die mensen die het écht nodig hebben.”

24 reacties

 • Dirk Haesevoets

  3 maanden geleden
  Het gaat niet om "topondernemers", wel voornamelijk "top-CEO's". Een ondernemer steekt zijn eigen centen in zijn bedrijf, van de kleine zelfstandige tot iemand die het uitbouwde tot een groot bedrijf zoals een Marc Coucke of Willy Naessens. CEO's werken in loondienst of via een eigen managementvennootschap voor een onderneming, maar zijn dus geen "topondernemers" in de enge betekenis van het woord.
 • Andy Staelens

  3 maanden geleden
  Het zal daar wel goed geweest zijn, genietend van een natje en droogje en onder elkaar bespreken hoeveel ze gaan terugtrekken van de belastingen.
 • Anita Billen

  3 maanden geleden
  Grote ondernemingen willen ondersteuning. En van wie ?? Zoals altijd de gewone burger. Ondernemingen WILLEN NIET aan hun reserves komen.
 • oscar zwart

  3 maanden geleden
  koppigheid is de motor van de ondernemers,zij behoren zeker te weten dat juist nu met de oorlog in oekraine er geen 1 of 2 of 3 oplossingen iets teweeg kan brengen wat lang standhoudt juist omdat door de oorlog er zoveel onzekerheid is en in ondernemingszin gezien er geen enkel vooruitzicht zal zijn.vergeten zij ook niet dat wanneer het westen het been erg stijf houdt en de democratie zal overwinnen,er met het tegenovergestelde geen 1 ondernemer meer overblijft?
 • marcel roten

  3 maanden geleden
  ZE zien hun winsten verminderen en zijn al in paniek en al bezig om ondersteuning te verkrijgen maar al iemand gehoor over de gepensioneerde die hun spaarcentjes zien verminderen op de bank gaan die ook en vergoeding krijgen of is dat enkel weg gelegd voor de meer vermogende families ?
 1. Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”
  Play

  Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”

  Op de eerste dag van het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek heeft Mohamed Abrini van zich doen spreken. De zogenaamde ‘man met het hoedje’ klaagde de manier aan waarop hij getransporteerd werd en verhief daarbij zijn stem. “Ik word naar hier gebracht met luide, satanische muziek en een blinddoek. We worden niet gerespecteerd. Als we op die manier behandeld blijven worden, beantwoord ik geen vragen meer van de voorzitter of van de jury.” Jonathan De Taye, advocaat van een andere beschuldigde, kondigde aan dat hij morgen zou vragen om het proces hierom te schorsen.
 1. Belgische banken investeren indirect miljarden in illegale Israëlische nederzettingen

  Belgische banken investeren indirect miljarden in illegale Israëli­sche nederzet­tin­gen

  Verschillende Europese banken, waaronder zes Belgische, investeren tientallen miljarden in bedrijven die betrokken zijn bij illegale Israëlische nederzettingen. Dat blijkt maandag uit een nieuw rapport van de internationale ‘Don’t Buy into Occupation’-coalitie (DBIO), waarvan ook mensenrechtenorganisatie 11.11.11 deel uitmaakt. BNP Paribas Fortis blijkt de slechtste leerling in de klas.