Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews

REPORTAGE. Tussen 600 topondernemers middenin de energiecrisis: “We moeten dringend de gasprijzen en de elektriciteitsprijzen van elkaar loskoppelen”

politiekTijdens de Voka-netwerkreceptie gisterenavond brandde één onderwerp op ieders lippen: de exploderende energieprijzen. Wat vinden onze topondernemers dat er moet veranderen? “De staatskas is leeg, je moet je inspanningen toespitsen op enkel die mensen die het écht nodig hebben.”

24 reacties

 • Dirk Haesevoets

  3 maanden geleden
  Het gaat niet om "topondernemers", wel voornamelijk "top-CEO's". Een ondernemer steekt zijn eigen centen in zijn bedrijf, van de kleine zelfstandige tot iemand die het uitbouwde tot een groot bedrijf zoals een Marc Coucke of Willy Naessens. CEO's werken in loondienst of via een eigen managementvennootschap voor een onderneming, maar zijn dus geen "topondernemers" in de enge betekenis van het woord.
 • Andy Staelens

  3 maanden geleden
  Het zal daar wel goed geweest zijn, genietend van een natje en droogje en onder elkaar bespreken hoeveel ze gaan terugtrekken van de belastingen.
 • Anita Billen

  3 maanden geleden
  Grote ondernemingen willen ondersteuning. En van wie ?? Zoals altijd de gewone burger. Ondernemingen WILLEN NIET aan hun reserves komen.
 • oscar zwart

  3 maanden geleden
  koppigheid is de motor van de ondernemers,zij behoren zeker te weten dat juist nu met de oorlog in oekraine er geen 1 of 2 of 3 oplossingen iets teweeg kan brengen wat lang standhoudt juist omdat door de oorlog er zoveel onzekerheid is en in ondernemingszin gezien er geen enkel vooruitzicht zal zijn.vergeten zij ook niet dat wanneer het westen het been erg stijf houdt en de democratie zal overwinnen,er met het tegenovergestelde geen 1 ondernemer meer overblijft?
 • marcel roten

  3 maanden geleden
  ZE zien hun winsten verminderen en zijn al in paniek en al bezig om ondersteuning te verkrijgen maar al iemand gehoor over de gepensioneerde die hun spaarcentjes zien verminderen op de bank gaan die ook en vergoeding krijgen of is dat enkel weg gelegd voor de meer vermogende families ?