Ben Weyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Weyts.

REPORTAGE. Terug naar school met Ben Weyts: “Met geld alleen lossen we de onderwijsproblemen niet op”

Het onderwijs in Vlaanderen was jarenlang een van de beste leerlingen van de klas, zelfs in Europa. Vandaag is dat onderwijs een zorgenkind. Het niveau daalt, de werkdruk stijgt en er zijn te weinig leraren. Volgens Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts moeten leerkrachten minder gaan doen. “Ze vervullen te veel taken die eigenlijk voor de ouders of voor de maatschappij zijn.”

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. ONZE OPINIE. “De wirwar aan fietsmarkeringen kost mensenlevens”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “De wirwar aan fietsmarke­rin­gen kost mensenle­vens”

  De wirwar aan strepen en markeringen die aanduiden waar fietsers kunnen oversteken, kost levens. Donderdag opnieuw. Een 19-jarige fietser stierf nadat hij een steenweg overstak en door een vrachtwagen werd gegrepen. De tiener deed dat op een plek die eruitziet als een zebrapad voor fietsers. Alleen: dat is het niet. Je hebt er geen voorrang. Zo zijn er minstens vier verschillende fietsmarkeringen in Vlaanderen. Je zou je voor minder vergissen. Elke dag dat overheden wachten om die chaos aan te pakken, kan mensenlevens kosten.